• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Son dakika: Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'e FETÖ gözaltısı!

Son dakika: Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'e FETÖ gözaltısı!
Son dakika gelişmesi... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik Ankara’da FETÖ üyeliğinden gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla FETÖ'nün avukat

Son dakika gelişmesi... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik Ankara’da FETÖ üyeliğinden gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla FETÖ'nün avukat yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Çelik, İstanbul’a getirilecek. Çelik'in FETÖ'nün yargı yapılanmasının deşifre olduğu ve tasfiyelerin başladığı dönemde hakimlikten istifa ettiği öğrenildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlar kapsamında bu sabah flaş bir gelişme yaşandı. Başdanışmanı Fatih Gürsul ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik de FETÖ üyeliği suçlamasıyla gözaltına alındı.

FETÖ'NÜN AVUKAT YAPILANMASINA İLİŞKİN SORUŞTURMA KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINDI

Aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu üyesi de olan eski hakim Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün avukat yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Ankara'daki adresinde gözaltına alındı. FETÖ'nün kamuoyunu etkilemeye yönelik örgütsel tavırlarına da destek verdiği belirlenen Çelik, İstanbul'a getirilecek.

ŞEHİT YAKINLARI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Celal Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Samsun'da Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ramazan Taşkın'ın cenazesine gönderilen CHP çelenkleri şehit yakınları tarafından istenmeyip boş bir bahçeye atılınca Kılıçdaroğlu adına Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na şehit yakınları hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

FETÖ TASFİYESİ BAŞLAYINCA HAKİMLİKTEN İSTİFA ETMİŞ

Gözaltına alınan Çelik, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 99 yılında hakim olan Çelik, 2001 yılında Isparta Hakimi olarak atandı. Kırıkkale Çerkeş ve Yargıtay Tetkik Hakimi olarak görev yapan Çelik, 2011'de hakimlikten istifa etti. Çelik, kendi özgeçmişinde "Hakimlik mesleğinden istifa ettikten kısa bir süre sonra CHP Tüzel Kişiliği'nin ve sayın genel başkanın avukatlığını üstlenmiştir" ifadelerini kullanıyor.

SABAH

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113