• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Sivil Savunma Tatbikatı, Velibaba İlköğretim Okulu?nda

Sivil Savunma Tatbikatı, Velibaba İlköğretim Okulu?nda
Sivil Savunma Haftası nedeniyle Pendik İtfaiye Ekipleri tarafından tertiplenen yangın ve deprem tatbikatı, Velibaba İlköğretim Okulu?nun talebi üzerine, bu yıl Velibaba?da gerçekleştirildi.


İFTAİYE EKİPLERİ KURTARDI
2 Mart Salı günü, Velibaba İlköğretim Okulu’nda yapılan tatbikatta, itfaiye ekipleri tatbikat gereği üst katlarda mahsur kalan öğrenci ve öğretmenleri kurtarma operasyonları gerçekleştirerek, olası bir yangın veya deprem anında yapılması gerekenleri, uygulamalı olarak gösterdiler.

AMAÇ, ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN VE VATANDAŞLARI BİLİNÇLENDİRMEK
Programda, itfaiye yetkilileri ve okul yöneticileri tarafından yapılan konuşmalarda, öğrencilere olası bir deprem ve yangın durumunda nasıl hareket etmeleri gerektiği önemle vurgulanarak, Sivil Savunma Haftası Etkinliklerinin amacının, öğrenci, öğretmen, veli ve vatandaşların, bu konuda tam ve doğru bilgi sahibi olmaları ve bu bilgiler ışığında hareket etmeleri gerektiği önemle ifade edildi.

UYGULAMALI EĞİTİM, DAHA BİR ÖNEM ARZEDİYOR
2-A sınıfı öğretmeni Ali Köse’nin organize ettiği programda bir konuşma yapan okul müdürü Yılmaz Ceyhan, bilinçlendirme konusundaki teorik bilgilerin yanı sıra, tatbikat kapsamında gerçekleştirilen uygulamalı kurtarma çalışmalarının, öğrencilerin tam ve doğru olarak bilinçlenmeleri konusunda oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, tatbikatın öğrenciler için son derece yararlı olduğunu kaydetti.

EĞLENEREK, BİLİNÇLENDİLER
Kurtarma çalışmaları esnasında bazı öğrencilerin heyecanlandığı da gözlenen tatbikattaki bazı sahneler, öğrencileri oldukça eğlendirmiş olacak ki, kahkahalı bir şekilde gülüşmeler engellenemedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113