• BIST 10871.08
  • Altın 5341.841
  • Dolar 41.9544
  • Euro 48.8242
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 9 °C

Sigara tiryakilerine müjde

Sigara tiryakilerine müjde


Pendik Devlet Hastanesi, sigarayı bırakmayı hedefleyen insanlar için özel gayret ve çabalarla ve Sağlık Bakanlığı izniyle, hastane bünyesinde sigara bırakma polikliniği açtı.

OKUR’UN TALEP VE GAYRETİYLE
Hastane başhekimi Uzm. Dr. Ali Okur’un talebi ve gayreti üzerine, Sağlık Bakanlığı’nın da önemseyerek üzerinde titizlikle durduğu ‘sigarayı bırakma projesi’ kapsamında devlet hastanesinde, sigara bırakma polikliniği, resmen hizmete girdi.

BİR AYDA % 60 BAŞARI SAĞLANDI
Çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Serdar Şahin, sağlık bakanlığının başlattığı sigarayı bırakma projesi çerçevesinde özel eğitim alarak, poliklinikte yetkili doktor olarak göreve başladı.
1 Kasım tarihi itibarıyla başlatılan çalışmalarda, % 60 başarıya ulaşmasının, kendilerini hayli heyecanlandırdığını ifade eden Şahin, kişi ve toplum sağlığını tehdit eden faktörlerin başında gelen sigara bağımlılığıyla mücadele amaçlı bir hizmet verdiklerini kaydetti.

SİGARANIN ZARARLARI UZUN UZUN ANLATILIYOR
Dr. Serdar Şahin, sigaranın zararlarının farkında olan ve çaba harcayıp da kendi kendine bırakamayanların istediği sonuca ulaşabilmesini sağlamak amac?yla çalıştıklarını anlattı. Şahin, her hastaya 20 dakika zaman ayırarak ve detaylıca dinleyerek, kişinin yaşı, mesleği, ne kadar zamandır ve ne miktarda sigara içtiği, zararları hakkında yeterince bilgi sahibi olup olmadığı, bırakma konusundaki istek ve kararlılığını inceleyerek tedaviye başlıyor.

SİGARASIZ BİRHAYATA MERHABA
Tedaviye, psikolojik ve gerekiyorsa ilaç desteği de katılarak, sigarasız bir hayata başlama sağlanıyor. Devlet hastanesi giriş katında hizmet veren poliklikten faydalanmak isteyenlerin, telefonla randevu alması ya da kalite birimi sekreterine bizzat müracaat etmesi gerekiyor.

“Doktor bey, ben oğlum için geldim”: Pendik Esenler Mahallesi’nde ikamet ettiğini söyleyen Mehmet Şahinkaya, eşini hastaneye getirdiğinde tesadüfen gördüğü sigara bırakma polikliniği tabelası nedeniyle, kapıyı çalarak, içeri girdiğinde, Duyuru Gazetesi olarak biz de, Dr. Serdar Şahin ile sigara bırakma ve yeni açılan poliklinik hakkında söyleşi yapıyorduk.
Vatandaş Mehmet Şahinkaya: “Hocam, ben sigara içmiyorum. Ancak bir bankada çalışan oğlum sigara içiyor ve ben oğlumun genç yaşta, hayatının kararmasına üzülüyorum. Ne olur, yardım et. Bu güzel hizmetten, benim oğlum da yararlansın.” diye, serzenişte bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Pendik'te Muhtarlar Günü Kutlaması22 Ekim 2025 Çarşamba 12:01
  • Koç Holding Genel Müdürü gözaltına alındı!20 Ekim 2025 Pazartesi 11:48
  • İBB veto etti Pendik Belediyesi yapıyor19 Ekim 2025 Pazar 15:37
  • Trafikte yeni dönem başlıyor!17 Ekim 2025 Cuma 11:34
  • Pendik Memleket Günleri başlıyor14 Ekim 2025 Salı 17:36
  • Alışverişte CHATGPT dönemi12 Ekim 2025 Pazar 17:20
  • Gazze'ye yardım TIRları girmeye başladı!10 Ekim 2025 Cuma 10:51
  • Pendik'e dev bütçe!10 Ekim 2025 Cuma 10:44
  • Pendik'e 2 yeni kavşak!09 Ekim 2025 Perşembe 11:44
  • Yerli füze motoru KTJ, dünya devlerinin radarına girdi08 Ekim 2025 Çarşamba 15:32
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113