• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C

Sendikacılar vefalı çıktı

Sendikacılar vefalı çıktı
Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No?lu Şube 14 Şubat Sevgililer Günü ile aynı tarihe gelen sendikanın kuruluş yıldönümünde farklı bir programa imza atarak 1992?de sendikanın bölgede ilk kuruluşuna imza atan emektarları bir araya getirdi.

Kartal’da Memur-Sen’e bağlı sendikaların da bölge ofisi olan Eğitim-Bir-Sen Mehmet Akif İnan Toplantı Salonunda “Vefa Programı” adı altında bir araya gelen emektar sendikacılar duygulu anlar yaşadılar. Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube’nin  “Geçmişten Bugüne Şubemiz” sunusu ile yapılan çalışmaları ve emek verenleri yad ettiği sinevizyon gösterisini Şube Sekreteri Yaşar Çağlar yaptı.
Sunu sonrası konuşma yapan Şube Başkanı Ali Yalçın; “amacımız çekirdek kadroyu bir araya getirerek adanmışlığı ve fedakârlığı gün yüzüne çıkarıp, geçmişte verilen emeklerden ışık almaktır. Anılar hayattan beklentisi kalmayanların, iddia ve ısrarı olmayanların sığınağıdır. Biz anılarımızı yâd etmek için değil, adanmışlığın örneklerini dinlemek için toplandık. Yeni kuşak sendikacılar köklerimizin, terin ve iğne ile kuyu kazımanın öykülerini bilmeden bu günün değerini anlayamaz. Biz duayenlerimizin önünde eğilerek vefayı öne alarak yürümek zorundayız. Sendikacılık kavga değil centilmenliktir, vefadır, özveridir.” Dedi.
Eğitim-Bir-Sen’i bölgede ilk temsil eden ve ilk başkan olan kişi olarak söz alan Resul Özdemir; “sunuyu izlerken gururlandım. Verilen emeklerin zayi olmadığını gördüm. Bu buluşma beni memnun etti. Sendikacılık ya sağdansın, ya soldansın anlayışından kurtuluyor artık. Eğitim Bir Sen ve Memur Sen bu noktada önemli bir işlev görüyor. Kavganın değil kardeşliğin hâkim olduğu günleri yaşıyoruz” dedi.
 Sendikanın Pendik Eski Başkanlarından Seyfettin Yakut; “bu buluşma beni heyecanlandırdı. 4 yıldır emekli öğretmen olarak sizlerden uzak kaldım ama dualarım hep sizlerleydi. Bazı arkadaşlar verilen özveriyi anlatırken gözyaşlarım geldi fakat dışa vurmamak için zorlandım. Bu gün yapılan fedakârlıkların, dökülen terin ve yıpratılan ayakkabıların boşa gitmediğini görüyorum. Ali Yalçın Başkan ve ekibi teşekkürü hak ediyor” diyerek yönetime ve ilçe başkanlarına teşekkür etti.
 Kartal Eski Başkanlarından Mustafa Aslanoğlu; “görüyorum ki samimiyet ve ihlâsla atılan adımlar nüvesini vermiştir. Zorlandığımız ve horlandığımız günler vardı ama azimle gayretle çalışmak her şeyin üstesinden geliyor” dedi.
 Eski Şube Başkanı Cemal Kapan; “ben şube başkanlığı görevini kendim bırakırken acaba bundan sonra ne olur diye tereddütlerim vardı. Ama gördüm ki arkadaşlarımız bu işin hakkını veriyorlar ve gözümüzü arkada bırakmıyorlar. Başkanlığı bırakanlar genelde kenara çekilir. Ben Pendik Temsilcilik Yönetiminde aktif görevime devam ediyorum. Çünkü bu yapıyı ve örgütlü gücü önemsiyorum” dedi.
Tuzla Eski Başkanı İslam Altun, Yıldırım Demirci, İlçelerin Yönetim Kurulu Eski Üyelerin Rüstem Çilekçi, Üzeyir Taş, Sahşettin Koç, Mustafa Haluk Kasırga, Mustafa İnanç, Yaşar Cengiz, Halil Kürümlü, Nuri Erdim, İbrahim Akbeniz, İhsan Yadigar, Muammer Okumuş, Mehmet Ertaş, Bünyamin Tosun, ile sendika şubesinin kurucularından eski yönetim kurulu üyelerinden Celal Gündoğdu, Faruk Uysal, Engin Aktaş, Halil Bulut, Abdullah Yadiğar, Abdulhalık Baş, Ali Karadağ ile Şube Disiplin Kurulu Üyesi Harun Yalçın, ilçelerin mevcut başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve şube yönetim kurulu üyeleri bir araya geldi.
Şube Başkanı Ali Yalçın; 14 Şubat Sevgililer Günü ile Eğitim-Bir-Sen in kuruluş yıldönümünün aynı gün olması çok anlamlı. Bu vefa toplantısı bundan sonra geleneksel hale gelecektir. Önümüzdeki yıl Türkiye’nin Eğitim ve Bilim İş Kolunda YETKİLİ SENDİKA olmak dileğiyle diyorum dedi. Katılımcılar toplantı sonrası yapılan ikramda karşılıklı sohbet etti. Toplantı bitiminde katılanlara sendikanın “Öğretmen Hatıraları” kitapları hediye edildi ve toplantı sonuna kadar kalanlarla topluca hatıra fotoğrafı çekildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113