• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Selçuk Bayraktar'dan büyük müjde!

Selçuk Bayraktar'dan büyük müjde!
Baykar'ın Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 SİHA'nın ilk uçuşunu TEKNOFEST sonrasında gerçekleştireceklerini açıkladı. Ayrıca TB3'ün TCG Anadolu'ya inip kalkmasıyla SİHA dünyasında bir ilk yaşanacak.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, dünyada kısa pistli gemilere konuşlu ilk SİHA olması planlanan Bayraktar TB3’ün ilk uçuşuna hazırlandığını belirterek, “Gemiye inip kalkmakta ilk olacak. Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail, bakalım ilk kim yapacak?” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesince Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlenen programda farklı yaş gruplarından öğrencilerle bir araya gelen Bayraktar, milli teknoloji hamlesi konusunda yapılan çalışmaları anlattı.

TB3, TEKNOFEST’TEN SONRA İLK UÇUŞUNU YAPACAK

Kızılelma insansız savaş uçağının önemine işaret eden Bayraktar, şunları söyledi:

“Dünyadaki birkaç örneğinden birisi. Biz şu anda bunu geliştirme çalışmalarına devam ediyoruz. İnşallah 2024’te ülkemizin kullanımına sunulacak hale gelecek. Dünyadan büyük talep var. Bayraktar TB2, 32 ülkeye ihraç edildi bugüne kadar. Baykar’ın bütün gelirlerinin 20 senede yüzde 82’sinden fazlasının ihracattan oluşmasını sağladı. Öz kaynaklarımızla 1 kuruş hibe, destek almadan gerçekleştirdik.

Kızılelma’da ihracattan elde ettiğimiz kaynaklarla gerçekleştiriyoruz. İnsansız hava aracı olarak 20 senede 4 tane hava aracı yaptık. Yani farklı alanlara dağılmadık. Bir alana odaklanarak dünyanın en iyisini yapmayı hedefledik. Başarının önemli unsurlarından bir tanesi de bu arkadaşlar. Öyle çok ‘her şeyi yaparım’ derseniz aşağı yukarı her şeyi vasat yaparsınız.”

Bayraktar, Azerbaycan’da SİHA’ların çok başarılı olduğuna dikkati çekerek, “Türk orduları dünyada ilk defa SİHA’larımızla kazanılan zafere imzasını atmış oldu. Bayraktar TB2’nin hava savunma silahlarını ve aynı zamanda tankları imha etmesi sayesinde oldu. İşte Kızılelma ve AKINCI bundan çok daha gelişmiş mühimmatları, çok daha farklı, faydalı yükler dediğimiz sistemleri taşıyabilecek.

Türkiye kocaman akıllı bir mühimmat ailesine sahip. Bunların hepsi 20 senelik, bir anlamda işte savunma sanayinin ‘bağımsız ve hür olacağım’ diyen millileşme düzeni sayesinde gerçekleşti.” diye konuştu.

"BAKALIM İLK KİM YAPACAK?"

TB3’ün dünyada kısa pistli gemilere konuşlu ilk SİHA olacağını vurgulayan Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz bu projeyi duyurduğumuzda bizden 1 sene kadar sonra Amerika Birleşik Devletleri’nden insansız hava araçları yapan bir firma ve ondan 1 sene sonra da İsrail’den devlet firması ‘Biz de bu anlamda çalışma yapıyoruz, ilk biz yapacağız’ diye dünyaya duyurdular. Bayraktar TB3 şu anda Çorlu’da

Hemen TEKNOFEST’ten sonra ilk uçuşunu yapacağız. Gemiye inip kalkmakta ilk olacak. Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail, bakalım ilk kim yapacak?”

TEKNOFEST Marşı’nın söylendiği programda DEÜ Elektronik Malzemeler Üretim ve Uygulama Merkezi’ndeki İnce Film Laboratuvarı’na Selçuk Bayraktar ismi verildi.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST.COM - Haber 7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113