• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C

Şehit ve gazilere mevlit

Şehit ve gazilere mevlit
Pendik Kaymakamlığı tarafından düzenlenen, şehitlerimizin dünyadaki temsilcisi Muharip Gaziler Günü?nün 89. Yıldönümü Anma Programı, 19 Eylül Pazar Günü, saat 10,00?da Atatürk Anıtı?na çelenk koyma töreniyle başladı.


Günün önem ve anlamına uygun konuşmalarla programın birinci etabı, anıt önünde tamamlandı. Programın ikinici etabında ise, Pendik Müftülüğü’nce, Merkez Camii’nde, öğlen namazı öncesi, gaziler ve edebiyete intikal etmiş şehitler adına bir mevlüt okutuldu.
    Gaziler Günü nedeniyle yapılan konuşmalarda; “Kutsal vatanımızın bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve ebedi varlığını korumak, milletimizin birlik, beraberlik, barış ve huzuru için gözlerini kırpmadan, canları pahasına cepheden cepheye koşan ve bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.
    Bu uğurda, hayatlarını ortaya koyan ve sağlıklarını yitiren gazilerimize, verdikleri hayat mücadelesinde, devletimizin desteği yanında, hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek, milletimizin, vatanına ve tarihine bağlılığının bir ifadesi olacaktır. Bugünün güçlü ve saygın Türkiye'sinin temelinde, kahraman gazilerimizin önemli bir payı bulunmaktadır. Yok, edilmek istenen bir milleti, kanları ve canları ile dirilten, Türk'ün bir tarih olduğunu ve yok edilemeyeceğini, tüm dünyaya ilan ederek, vatan toprakları üzerinde bayrağımızı dalgalandırmamızı, şehit ve gazilerimize borçluyuz. Yurdumuzun bölünmez bütünlüğü, ulusumuzun birlik ve beraberliği için üstün fedakârlıklar göstererek, canı, kanı pahasına ölümüne göğsünü siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan Kahraman Gazilerimizin önünde saygı ve şükranla eğiliyoruz. Ülkemizin her karış toprağını, canları pahasına savunan ve tarihimize altın sayfalar yazdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor; hayattaki gazilerimize de, sağlık ve mutluluk diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113