• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

Seçimde sürpriz olur mu?

Ümit Kahyaoğlu
Siyasi hareketlilik aday adaylarının belli olmasıyla tabiri yerindeyse tavan yaptı.

Her yerde belediye başkan aday adayları konuşuluyor ve doğal olarakta aday kim olur sorusu zihinleri meşgul ediyor. Pendik'ten müracaatların son günü olan 1 Kasım mesai bitimine kadar 3 aday adayı başvuru yaptı. Önce Tarık Ziyansız, ardından Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ve son olarakta Davut Çakır müracaat etti.

Pendik bu anlamda aday adayı sayısı itibarıyla İstanbul'daki en kısır ilçe oldu. Sadece 3 aday adayı var. Diğer ilçelerle kıyaslandığında sayı oldukça az. Kartal'da AK Parti'nin 18 aday adayı var. Tuzla'da ise 9 aday adayı yarışıyor.

Sayı az ama Pendik'te siyaset oldukça seviyeli yapılıyor. Hiç bir aday adayı bir diğeriyle alakalı olumsuz tek bir kelam etmiyor. Hepsi birbirine saygılı ve aslolanın AK Parti'nin başarısı olduğu görüşünde birleşiyorlar. Gerek Davut Çakır, gerekse de Tarık Ziyansız, aday olmamaları halinde aday olacak ismin yanında bir nefer gibi mücadele edeceklerini seslendiriyorlar. Bu hususu da her yerde açık yüreklilikle ifade ediyorlar. Eminiz ki, aynı düşünceleri Kenan Şahin'de yüreğinde taşıyordur.

Pendik'teki bu birlik ve beraberlik havası başarıyı da getirecektir. Aday adayları, belediye ve teşkilatın uyumu ne kadar yüksek olursa başarı da o derece yüksek olacaktır.

Evet, ilçede şimdilik üç isim var. Ancak bu başka bir ismin çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Aldığım bir bilgiye göre AK Parti, meclis üyelerinde olduğu gibi belediye başkan aday adayları içinde 1 Aralık'a kadar müracaat kabul edecek. Bu süre içerisinde yeni isim veya isimler ortaya çıkabilir. Şahsi tahminim, Pendik'te bundan sonra çıkacak tek bir isim var, o da Ahmet Cin'dir. Onun dışında bir beşinci isim mümkün görünmüyor.

AK Parti, büyük bir hata yapmazsa Pendik'teki seçimlerin tek favorisi durumunda.

Aynı şeyleri Tuzla için söylemek mümkün mü? Tabiiki değil. Tuzla'daki siyaset tam bir cadı kazanı. Dr.Şadi Yazıcı ile birlikte 9 aday adayı var. İlçe Başkanı Av.Mustafa Ataş, eski Belediye Başkanı Mehmet Demirci ve Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Köksal Ayabakan, bu isimlerden bazıları. Üzülerek görüyorum ki, Tuzla'da AK Parti'nin kurumsal başarısı gözardı ediliyor ve iş sen ben kavgasına kadar götürülmüş durumda. "Ben aday olamazsam AK Parti kaybetsin." mantığı hakim.

Ben merkezli, oldukça tehlikeli bir düşünce tarzı. Yalnızca düşüncede kalsa yine iyi, bu husus pratikte de seslendiriliyor. Olur olmaz yerlerde bu türden konuşmalar yapılıyor ve bunlar bizim kulağımıza geliyor. Birbirini karalayan aday adayları adeta düşmanlık tohumları ekiyor ve CHP'nin ekmeğine yağ sürüyor. Olayları kenardan izleyen muhalefet, bu yangına emin olunki su taşımıyor.

Bu yazdıklarımız sadece 3-4 aday adayı için geçerli, diğerlerinde bir sorun yok.

Bizim Tuzla için tespitimiz şudur; İlçede yaklaşık 5 yıl belediye başkanlığı yapan Dr.Şadi Yazıcı, başarılıdır. İyi yatırımlar yapmıştır, halkla güzel bir iletişim kurmuştur. Oldukça mütevazidir ve tüm bu özellikleriyle her kesimle iyi bir diyalog geliştirmiştir. Marina, Tuzla Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi projelere imza atarak büyük hedefler ortaya koymuştur.

Şadi Yazıcı'nın adaylığında belki de ilk defa Tuzla'da AK Parti rahat bir seçim kazanacaktır. Aksi bir durumda Tuzla'da işlerin zora gireceğini söylemek mümkündür. Hatta 2009 seçimlerinde Kartal'da yaşananların Tuzla'da tekrarlanacağını söylersek hiç abartmış olmayız.

Tuzla'da aday açıklandığında, tüm aday adaylarının ve teşkilatın aday etrafında kenetlenmesi elzemdir. Sözde değil özde birlik ve beraberlik sergilenmelidir. Sonradan of çekmek, hayıflanmak hiç bir zaman fayda getirmemiştir.

Hülasa, Tuzla'da Şadi Yazıcı varsa, sorun yok.

Kartal'da ise 18 aday adayı arz-ı endam ediyor. Bunlar içerisinde İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız ve eski Kartal Belediye Başkanı Av.Hüsamettin Koçak en şanslı aday adayları. Yine eski Belediye Başkanı ve eski AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen'de aday olabilmek için yoğun bir çaba sarf etmektedir. Mehmet Sekmen, aday adaylığı müracaatı yapmadı. Buna rağmen Ankara'da yoğun bir kulis yaptığı haberlerini alıyoruz. Kartal'da aday bu üç isimden birisi olur kanaatindeyiz. Birazda Mevlüt Vural'a şans veriyorum.

Temurhan Yıldız, yaklaşık 9 yıldır Kartal'da AK parti ilçe başkanlığı görevini yürütüyor. Başbakan'ın teşkilatlara verdiği önem ortada. Bu ihtimalden yola çakıldığında Av.Yıldız'ın şanslı olduğu söyleyenebilir.

AK Parti'nin Kartal'da işi çok zor. Bu zorluk aday belli oyduğunda, aday adaylarının ve teşkilatın ortaya koyacağı tavırla kolaya dönüşebilir. Yine kısır çekişme, yine "Ben yoksam partide yerin dibine batsın." anlayışı devam ederse, bir 5 yıl daha Kartal'da CHP bayrağı dalgalanır.

Bu yazı toplam 2068 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113