• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Savaş mı başlıyor? Rusya; İsrail füzeleri vuruldu!

Savaş mı başlıyor? Rusya; İsrail füzeleri vuruldu!
İSRAİL ile Suriye ve İran arasındaki gerilim çatışmaya dönüştü. İsrail, işgal altındaki Golan'daki bulunan İran hedeflerini tankla vurdu. Suriye füzelerle cevap verdi... İsrail savaş uçaklarıyla bombaladı.

SURİYE'nin güneyinde de kriz büyüyor. İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü'nün Suriye'den İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki üslere doğru yirmi kadar roket atıldı. İsrail ise buna tanklar ve savaş uçaklarıyla karşılık verdi. Bölgede sirenler çalarken, çatışmanın ABD Başkanı Donald Trump'ın İran kararından sonra gelmesi dikkat çekti. İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Suriye'deki bütün İran altyapısının vurulduğunu açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı, İsrail'in Suriye'ye attığı füzelerden yarısından fazlasının Suriye hava savunma sistemleri tarafından havada engellendiğini duyurdu. 

İSRAİL TANKLARLA BAŞLATTI... Suriye'nin Kuneytra ilindeki yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İsrail güçleri Golan işgal altında tuttuğu Golan'dan Suriye'nin güneyinde Beşşer Esed rejiminin kontrolündeki Kuneytra iline bağlı Baas ve Hadar kentine tank atışları düzenledi.

İSRAİL HAVA AKINLARI DÜZENLEDİ: Rejim güçleri ve bölgedeki İran güçlerinin çoklu roketatarlar ile karşılık vermesinin ardından İsrail savaş uçakları Baas kentinin çevresindeki bölgelere ve Kuneytra ilinin kuzey kırsalındaki Tel Ahmar bölgesine akınlar düzenledi.

SİREN SESLERİ ÇALDI: Saldırı sonrası İsrail'in Golan bölgesinde siren sesleri çalmaya başladı. İsraillilerin sığınaklara girmeleri yönünde uyarıldığı belirtilirken, sosyal medya kullanıcıları İsrail tanklarının Suriye mevzilerini vurduğu ve Suriye toplarının ise İsrail hedeflerini bombaladığını ifade etti.

'İRAN GÜÇLERİ 20 ROKET ATTI...' İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü'nün Suriye'den İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki üslere doğru yirmi kadar roket attığı belirtildi.

 ATILAN TÜM ROKETLERİ VURDUK... Atılan tüm roketlerin İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe tarafından havada etkisiz hale getirildiği ifade edilen açıklamada, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca, "İsrail ordusu bunu vahim bir olay olarak görmektedir ve çeşitli senaryolara hazırlıklı olmaya devam etmektedir." ifadesine yer verildi. 

'TÜM İRAN ALTYAPISINI VURDUK...' İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Suriye'deki bütün İran altyapısının vurulduğunu ifade ederken, 'Umuyorum bu bölüm sona ermiştir' açıklamasında bulundu. Lieberman, hiçbir İran füzesinin İsrail kontrolündeki alana düşmediğini öne sürdü.

RUSYA: YARISINDAN FAZLASI DÜŞÜRÜLDÜ... Rusya Savunma Bakanlığı, İsrail'in kontrolünde olan Golan Tepeleri'ndeki askeri tesislere Suriye'den yapılan roket saldırısı sonrası bu ülkedeki İran'a ait hedefleri vurması hakkında açıklama yaptı. Açıklamaya göre İsrail'e ait 28 F-15 ve F-16 uçağı, Suriye'deki hedeflere yaklaşık 60 füze gönderirken karadaki unsurlar da 10'dan fazla taktik füzesiyle saldırıya destek verdi. Suriye hava savunma sistemleri, İsrail'in fırlattığı füzelerin yarısından fazlasını imha etti.

İRANLI SİLAHLI OLUŞUMLAR HEDEF ALINDI... Saldırıda İranlı silahlı oluşumların konuşlanma noktaları ile Suriye ordusunun Şam'daki ve ülkenin güneyindeki hava savunma araçlarının bulunduğu tesislerin hedef alındığını kaydeden bakanlık, saldırının hedefindeki noktalarda oluşan hasarın tespiti için çalışmaların sürdüğünü aktardı. 

Kaynak:İnternethaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113