• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Savaş gemileri adaları çevirdi!

Savaş gemileri adaları çevirdi!
Dünya Ukrayna cephesine kilitlenmişken Çin donanmasının Rusya ile ortak tatbikat düzenlemesi dikkatleri yeniden Pasifik'e yöneltti. Çin ile Rusya, Tayvan çevresinde onlarca gemi ve savaş uçağıyla gövde gösterisi yapıyor.

Çin donanmasının Rusya ile yaptığı ortak tatbikat Pasifik'te tansiyonu bir kez daha artırdı. Pekin'in 'bir gün mutlaka' ilhak edeceğini açıkladığı Tayvan çevresinde birkaç gündür Çin ve Rus savaş gemileri adeta cirit atıyor. 

Gemilere çok sayıda hava aracı da eşlik ediyor. Ada çevresindeki hareketliliği dakika dakika takip eden Tayvan yönetimi, 21 adet J-16 savaş uçağı, CH-4 tipi insansız hava aracı, 2 adet KJ-500 erken uyarı uçağı, 4 adet H-6 bombardıman uçağı, 1 tane Y-20 tanker uçağı ve bir de Z-9 tipi deniz helikopterinin tespit edildiğini açıkladı. 

Gelen bilgiler hem Çin hem de Rus savaş gemileriyle hava araçlarının Tayvan Boğazı'nda 'sınır hattı' olarak kabul edilen deniz ve hava güzergahını geçtiklerini gösteriyor. 

27 Aralık tarihine kadar sürmesi beklenen tatbikat süresince dünyanın gözü Ukrayna ile birlikte Tayvan'da olacak. Bu arada ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile telefonda görüşen Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Washington'u 'zorbalık rutininden vazgeçmeye' çağırdı ve muhatabını 'kırmızı çizgiyi geçmemesi' konusunda uyardı. ABD'nin Tayvan konusunda dile getirdiği uyarılar Çin tarafından 'kırmızı çizginin aşılması' olarak görülüyor. 

Çin devlet medyası ise Güney Çin Denizi'nde yürütülen tatbikatları ABD ve Avrupa'nın yakından izlediğini, oysa ortada şaşılacak bir şey olmaması gerektiğini, çünkü Rusya ile bu tatbikatların aynı bölgede 2012 yılından beri yapılmakta olduğunu bildiriyor. Kaynak:TRHABER

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113