• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Sapanbağları Semt Polikliniği?nin kapatılması söz konusu değil

Sapanbağları Semt Polikliniği?nin kapatılması   söz konusu değil
Son günlerde Sapanbağları?ndaki Semt Polikliniği ile ilgili çıkan haberler konusunda açıklamada bulunan Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin; ?Bazı çevreler, dedikoduyla, kamuoyunu yönlendirmeye çalışıyor. Semt Polikliniği?nin kapatılması, söz konusu değil

           
Ana muhalefet partisi CHP ve İşçi Partisi’ne yakınlığıyla bilinen bazı basın organlarında çıkan “Sapanbağları Semt Polikliniği kapatılıyor” şeklindeki haberlerin tamamen asılsız olduğunu belirten Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, “Bu tür doğru olmayan söylemler, Pendik Belediyesi’nin Sapanbağları halkı ile olan iyi ilişkilerinden duydukları rahatsızlık olsa gerek. Halkımız, bunlara prim vermeyecektir.” dedi.
Konu ile ilgili mecliste bir soru önergesine açıklamada bulunan Şahin; hedeflerinin, tüm kentte olduğu gibi Sapanbağları Mahallesi’nde de sağlığın çıtasını yükseltmek olduğunu söyledi. Konunun doğrudan tarafı olmadığını, asıl muhatabın sağlık grup başkanlığı olduğunu belirten Başkan Şahin; “Çok net söylüyorum, Sapanbağları Semt Polikliniği’nin kapanması, söz konusu değildir. Tam tersi, hizmet kalitesinin artması için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
Bilgi alınmadan
tek taraflı habercilik
Konunun, tek taraflı olarak ele alındığını ve bazı çevrelerin Pendik Belediyesi’nden bilgi almadan haber yaptığını vurgulayan Başkan Şahin; “Bir kısım çevreler tarafından son zamanlarda yüksek sesle, semt polikliniği konusu dile getirilmektedir. İşin özü şudur; bölgede sağlığın çıtasını yükseltecek olan aile hekimliği uygulamasına geçiş süreci vardır. Bu süreçte, nasıl bir yapılanma olması konusunda, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’nın ricası üzerine devlet hastanesinden, bu konuda yardımcı olmalarını talep ettim. İşte bu konu, mahalledeki bir takım çevreler tarafından istismar edilmiştir. ‘Belediye Başkanı, Sapanbağları’nı cezalandırıyor’ tarzı, çirkin beyanlarda bulunulmuştur. Maalesef, bazı basın organlarımız da, bir haberi hazırlarken, konuda adı geçen tarafların bilgisine başvurmadan haber yapmıştır.” şeklinde konuştu.
“Sapanbağları Sağlık
Ocağı’nın işlevselliği artacak”
Sapanbağları Sağlık Ocağı’nın, işlevselliğinin daha da artacağını belirten Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Pendik Belediyesi’nin, aile hekimliğine dönüşecek tüm binaların rehabilitasyonuna ilişkin çalışmalarının, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’nın talebi üzerine gerçekleştirdiğini söyledi. Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: “Sapanbağları’nda, dört katlı bir semt polikliniği ve sağlık ocağı binası bulunmaktadır. 25 odası bulunan Sapanbağları Semt Polikliniği binasına, 7 aile hekiminin yerleştirilmesi konusunda ilgili arkadaşlarımıza talimat verdim. Binada, bodrum ve zemin katının, semt polikliniği olarak kullanılabileceği, son iki katın ise aile hekimi binası olarak faaliyet gösterebileceği doğrultusunda rapor verdiler. Ben de, uygun olacağı kanaatindeyim, ilgili kurumlarla görüşmeler sürüyor. Mutabık kalınca, hızla revizyon yapılacak, aile hekimleri için alan sağlanacak. Semt polikliniği, hizmete devam edecek.”
Boşnak kültürü,
Pendik’in bir parçası
Konuşmasında, göreve başladığından bu yana Sapanbağları’nda bulunan Bosna Sancak Derneği’nin tamamlanması ve imarla ilgili probleminin çözülmesinde çok emek sarf ettiklerini ve Boşnak vatandaşlarımıza yönelik önemli çalışmalarda bulunduklarını belirten Başkan Şahin, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Göreve başladığımızda, Boşnak halkımızın, köklerinin bulunduğu bölge ile irtibatlarının güçlenmesi sağlandı. Kendi kültürlerini daha iyi yaşamaları anlamında Novi-Pazar Belediyesi ile iyi ilişkiler geliştirdik ve kardeş belediye olduk. Bunların yanı sıra Pendik’te, ‘Sancak Geceleri’ düzenlendi. Kentimizde, güzel bir Boşnak rüzgarı dalgalandı. Ayrıca, Sırbistan’ın Sancak Bölgesi’nin kalkınması konusunda da Bosna Sancak Derneği ile beraber bir dizi çalışmalar yaptık. Bu çerçevede Pendik Belediyesi olarak, orada yarım kalan kapalı spor salonunun Pendik Novipazar Kardeşlik Spor Salonu olarak faaliyete geçmesi için çalışıyoruz. Bir de Tutin Vilayeti’nin okul talebi oldu. Bunun da hayata geçirilebilmesi için çalışıyoruz. Tüm bunları söylememin sebebi, Boşnak halkı ile ilgili beraber gerçekleştirdiğimiz somut işbirliğini dile getirmek.”
Esra Üçüncüoğlu: “Bölge
halkı müsterih olsun.”
Konuyla ilgili bir açıklama yapan İlçe Sağlık Grup Başkanı Esra Üçüncüoğlu ise, “Sapanbağları halkımız, müsterih olsun. Bölgedeki mevcut sağlık ocağı, bahsedilenlerin aksine sağlık hizmeti sunmaya devam edecek. Üstelik ‘Aile Hekimliği’ uygulaması, mevcut sağlık ocağımızı daha da kuvvetlendirecek. 1 Kasım itibari ile tam 8 aile hekimimiz, Sapanbağları’nda hizmet vermeye başlayacak. Bunun yanında göz, diş gibi farklı dallarda ihtisas yapan doktorlarımız da yine Sapanbağları’nda görev yapacak. Amaç, halkımıza daha donanımlı sağlık tesisiyle, daha kaliteli sağlık hizmetini sunmaktır.” dedi.
Gülsunay: “Başkanımıza
teşekkür ediyoruz”
Bosna Sancak Dernek Başkanı Adem Gülsunay ise, “Bu konuda Belediye Başkanımız Salih Kenan Şahin ile heyet olarak bir görüşme yaptık. Sapanbağları Sağlık Ocağı’nın kaldırılması konusunda ortaya atılan haberlerin, gerçeği yansıtmadığını ve bu haberlerin yalan-yanlış haberler olduğunu vurgulayan Belediye Başkanımız, bizlere, ‘Aile Hekimliği’ modeli kapsamında Sapanbağları Sağlık Ocağı’nda kapatılan bölümlerin, aile hekimlerinin bakacağı bölümler olduğunu, göz ve diş gibi bölümlerininse, sağlık ocağında hizmet vermeye devam edeceğini belirtti. Kendisinin mesleği zaten hekimlik. Bizler de ikna olduk. Başkanımıza bu aydınlatıcı bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz.” ifadesinde bulundu.
Cemail Yıldız: “Bilgi kirliliği
söz konusu oldu.”
Sapanbağları Muhtarı Cemail Yıldız da, “Sapanbağları Semt Polikliniği, Sapanbağları, Yeşilbağlar, Yeni Mahalle başta olmak üzere, 7 mahalleye hizmet vermektedir. Günde yaklaşık 600 hastaya bakılan poliklinik, vatandaşların sağlık konusunda bir numaralı hizmet alım yeri. Malum kısa bir süre önce başlayan ‘Aile Hekimliği Projesi’ için Anadolu Yakası’nda, Pendik pilot bölge olarak seçildi. Bu çalışma için bir yer ayarlanması gerektiği söylendi ve buranın Sapanbağları Polikliniği olduğu ifade edildi. Sanırım burada bazı yanlış anlaşılma ve eksik bilgilendirme söz konusu oldu. Bizlerde bu konuyu başta Belediye Başkanımız Salih Kenan Şahin olmak üzere, Sağlık Grup Başkan Vekilliği’ne ve Pendik Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne bildirdik. Onlar da, burasının kapatılmasını istemiyor. Ama aile hekimliği birimine bir yer açmak için de yer bulmak gerekiyor. Son olarak yapılan ölçümlerde, polikliniğin bünyesinde, aile hekimliği biriminin de olmasında bir sorun olmadığı anlaşıldı. Başkanımızın kendisi de bir sağlıkçı, vatandaşın sorunlarını yakından biliyor. Kısacası bir bilgi kirliliği vardı ve şimdi olaylar daha net şekilde ortaya çıkıyor.” açıklamasında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113