• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Sandıkta Hile Var

Hamdi Keleş
31 Mart İstanbul seçimleriyle ilgili meşhur fıkradır: 
Adam karısını öldürmekle suçlanıyormuş. Tüm deliller aleyhine. İdam cezasını yemesi kesin.. Yalnız bir şey eksik: kadının cesedi... Kadın, kocasıyla çıktığı seyahatten dönmemiş, bir daha gören de olmamış. 
Yargıç, sanık avukatından son savunmayı istiyor. 
Avukat "Şu ana kadar ortaya konan bütün belgeler ve dinlenen bütün sanıklar, müvekkilimin suçlu olduğunu gösteriyor. Ama delilleri sunan Sayın Savcı da, konuşan tüm şahitler de yanılıyorlar. Ortada katil falan yok. Çünkü ortada suç yok. Herkesin öldüğünü iddia ettiği kadın, şimdi, mahkeme salonunun sağındaki kapıdan içeri girecek.. Bakın" diyor.. Bütün başlar avukatın eliyle işaret ettiği kapıya dönüyor.. Ancak gelen giden yok. Kapı kapalı.. Saniyeler geçiyor.. Hareket yok. Avukat yargıca dönüyor..
"Sayın Yargıç.. Ceza hukukunda şüphe sanık lehinedir. Ben işaret ettiğim zaman, başta sayın savcı herkes kapıya döndü. Demek hepsi kadının hayatta olabileceğini düşünüyordu. O zaman mahkumiyet kararı veremezsiniz. Beraat talep ediyorum." Kısa bir aranın ardından yargıç kararını açıklıyor: "İdam!.." 
Avukat: Sayın yargıç nasıl olur o kapıya bakanlar arasında sizde vardınız diye sorunca Yargıç: Evet siz "şimdi içeri girecek" deyip işaret ettiğinde, herkes başını o kapıya çevirmişti, ben ve savcı dahil..
Fakat, "Bir tek kişi o kapıya bakmadı" dedi... "Sanık kafasını çevirmedi. Çünkü o, kapının açılmayacağından ve içeri kimsenin girmeyeceğinden emindi..."
Sandıkta hile var iddiasına bir tek CHP prim vermedi. İthamı görmezden gelip bir an önca mazbatanın kendilerine teslimini, açılan sandıkların kapatılarak hilenin aşikar kılınmasına itiraz etti. Sandığa bakmayı reddetti çünkü her açılan sandıktan aradaki farkı kapatan haberlerin geldiğinin, geleceğinin; ortada bir şeylerin döndüğünün farkındaydı.
Bu yazı toplam 1898 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113