Üniversite–sektör iş birliğinin güçlü bir örneği olan proje, sınavla seçilen öğrencilere staj ve mezuniyet sonrası istihdam fırsatları sunacak.
15 Ekim 2025 tarihinde Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde DİA Bulut ERP Laboratuvarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Törende Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sima Nart, Satso Meclis Başkanı Erdem Ercan, Satso Genel Sekreteri Şevket Kırıcı ve çok sayıda akademisyen, iş dünyası temsilcisi ile öğrenciler yer aldı.
Açılış töreninde gerçekleştirilen konuşmalarda üniversite–sektör iş birliğinin önemi vurgulanırken, DİA Bulut ERP Laboratuvarı’nın öğrencilerin dijital dönüşüm alanında pratik beceriler kazanmasına katkı sağlayacağı belirtildi. Program kapsamında, DİA Yazılım yöneticilerine ve eğitimcilerin eğitimi sürecinde gösterdikleri özverili çalışmalar nedeniyle DİA Yazılım ERP Proje ekibine plaket verildi.
DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Dijital dönüşümün geleceğini üniversitelerle birlikte şekillendirmeye inanıyoruz. Sakarya Üniversitesi ile hayata geçirdiğimiz bu laboratuvar, öğrencilerin yalnızca teorik bilgi değil, iş dünyasında karşılaşacakları dijital süreçleri deneyimleme fırsatı sunacak. Gençlerin teknolojiyle güçlenen bir kariyer yolculuğuna katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.