• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Şahin'i nasıl bilirsiniz?

Ümit Kahyaoğlu
Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, başkanlık koltuğunda 4 .5 yılı geride bıraktı.

Ne de çabuk geldi geçti,

geçmez denilen yıllar,

göz açıp kapatıncaya kadar,

Yine bir seçim arefesinde bulduk kendimizi.

Yerel seçimlere 6 ay kaldı. Partiler, aday adayları eteklerindeki taşları dökmeye başladılar.

Siyasi arenayı ilk hareketlendiren anamuhalefet CHP oldu. CHP aday adayları epey bir süredir arz-ı endam ediyorlar. Daha da edeceğe benziyorlar. Onlar için endişem, yorulacak olmalarıdır. Nefesi güçlü olan uzun maratonu tamamlayacaktır. Bir kısmı bezginlik belirtileri vermeye başladı bile. Elini eteğini sokaktan yavaş yavaş çekmeye başladılar. Kimseye çaktırmadan.
Haksız da sayılmazlar. İki aydır sahadalar, ilave altı ay daha, eder 8 ay. Bu süreye dayanabilmek iyi bir kondisyon gerektirir. Bakalım kimin nefesi güçlü, finiş çizgisini kim göğüsleyecek. Kim göğüslerse göğüslesin bölgemiz, Pendik'imiz için hayırlı olanın yarışı önde tamamlaması dileğimizdir.

Sekiz aday adayından benim yakıştırdığım var ama bizde kalsın. Buradan açıklasam 7'si gönül koyacak. Niye ben değilim soruları ardı ardına gelecek. Yazar olarak bizim de talihsizliğimiz bu. Alınanlar, küsenler ve kalbi kırılanlar olacak. Kimsenin kalbi kırılmasın, hem biz ne yazarsak yazalım, son söz; malum karar vericilerin olacak.

Anamuhalefet cephesinde durum böyle iken, muhalefet MHP'de de hareketlenme başladı. İlk aday adayı Tuzla'dan çıktı. Hem de bir bayan aday adayı. Kendisini yakınen tanırız. Av. Zeycan Güzelsoy, haftada bir gün Duyuru Gazetesi'nde köşe yazıları yayınlanıyor. İşini iyi yapan bir avukattır Zeycan Hanım. Hakkı, hukuku, adaleti bilir. Zekidir ve iyi bir diksiyona sahiptir. Yerel seçimlere renk katacağına inancımız tamdır. Tuzla'da MHP'nin oylarını epey bir yukarı çekeceğine kuşkumuz yoktur. Bu yarışta kendisine başarılar diliyorum.

Belediye başkanlığı zor zanaattir. Ateşten gömlek giymek gibidir. Pendik'in şimdiki belediye başkanı Kenan Şahin, aday adaylığı döneminde yaptığımız bir sohbette, "Korkuyorum, belediye başkanlığı sorumluluğu çok üst düzeyde bir görev. Hakka girmekten, adaletsizlik yapmaktan korkuyorum."demişti.

Bu ifadeleri sarfederken de oldukça samimiydi. Laf olsun diye söylemiyordu. Hakk'tan korktuğu için dile getiriyordu. Geçen yıllar Şahin'in bu endişeyi taşıdığının bir ispatı gibi oldu.

Bugün kamuoyunda Şahin'i nasıl bilirsiniz diye kime sorsanız; "Dürüst adam" cevabını alırsınız. Taraflı tarafsız ortak kanaat budur. Bir belediye başkanı ile ilgili bu kanaatin oluşması, kolay bir iş değildir. Sayın belediye başkanı, gerçekten bir takım hususlara hassasiyet gösteriyor ki, bu yargı oluşmuş.

Yönetimi, hizmetleri ve yatırımları tartışılabiliyor. Ancak kişiliğiyle ilgili, akçeli işlerle ilgili bize gelen bir bilgi bulunmuyor.

Yine aylar önceki bir söyleşimizde, "Belediye başkanlığı maaşı çok iyi. Eşimde uzman hekim olarak çalışıyor. Allah'a şükür bize fazla fazla yetiyor." demişti.

Dürüst olmayanlar, akçeli işlere bulaşanlar da öteye ikimetre kefenden başka bir şey götüremiyor.

Bu yazı toplam 2598 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113