• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

SAHİLE BARINAK GELİYOR

SAHİLE BARINAK GELİYOR
Pendik Belediyesi balıkçıların daha verimli ve sağlıklı çalışması için sahile yaklaşık 250 teknelik bir balıkçı barınağı yapacak. Bu sayede deniz trafiği daha güvenli olacak. Bosna Parkı?nda vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Kenan Şahin, sahi



Hergün bir başka mahallede Pendiklilerle bir araya gelerek hem kentteki çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi veren hem de vatandaşın sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Kenan Şahin, bu kez Bosna Parkı’nda, bölge sakinleriyle bir araya geldi. Pendik’in hem fiziki hem de nüfus açısından büyük bir kent olduğunu belirten Şahin, bu sebeple belediye kaynaklarını son derece iktisatlı kullanmaya gayret ettiklerini yineledi.

Altyapıda önemli mesafe kat edildi

Kentteki altyapı çalışmaları hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Kenan Şahin, altyapıda önemli mesafe katedilmesine rağmen bazı bölgelerde sıkıntıların bulunduğunu, bunların zamanla giderilebileceğini söyledi. Örneğin kaliteli asfalt dökememelerinin en önemli sebeplerinin yoğun inşaat çalışmaları olduğunu söyleyen Şahin; “Şehrimiz çok yoğun inşaat yapılan bir bölge. Şu anda ruhsat almış 2500 tane inşaat var. Abonelik bağlantıları için en az 3-4 kere kazı yapılması gerekiyor.” dedi. Altyapı çalımalarını, kaynak israfı olmaması açısından son derece dikkatli ve programlı bir şekilde gerçekleştirmeye gayret ettiklerni belirten Şahin; “Belediye gelsin yapsın, dışarıdan bakıldığında süreç bundan ibaret. Ancak altyapı projeleri oldukça maliyetli ve ayrıntılı çalışmalar. Örneğin 5 mahallenin kaldırım maliyeti trilyonları buluyor” şeklinde konuştu.

250 teknelik balıkçı barınağı yapılacak

Pendik’in uzun bir sahile sahip olmasının vatandaş açısından büyük bir avantaj olduğunu belirten Belediye Başkanı Kenan Şahin, sahilin en verimli şekilde kullanılması için proje ve çalışmaların aralıksız sürdüğünü yineledi. Konuşmasında örnek de veren Şahin, sahile yaklaşık 250 teknelik balıkçı barınağı inşa edeceklerini, bu sayede balıkçıların çok daha sağlıklı bir şekilde hizmet vereceklerini belirtti.


   
Kurulacak balıkçı barınağı ile deniz trafiği daha güvenli olması (kıyıya yanaşan İDO araçları açısından) ve balıkçıların daha düzenli çalışması hedefleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113