• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Rumeliler Tuzla?da mekana kavuştu

Rumeliler Tuzla?da mekana kavuştu
Uzun süreden beri dernekleşme konusunda çalışmalar yürüten Tuzlalı Mübadiler, mutlu sona ulaştı. Tuzla Rumeliler Derneği (TURUD) olarak kurumsallaşan derneğin açılışını, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptı.


Derneğin kuruluş amaç ve hedefleri hakkında bir açılış konuşması yapan Rumeliler Derneği Kurucu Başkanı İbrahim Nazmi İç, dernek merkezinin kendilerine kazandırılmasında yapmış oldukları katkılardan dolayı Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.
 Derneğin kuruluş amaç ve hedefleri hakkında bir açılış konuşması yapan Rumeliler Derneği Kurucu Üyesi ve Başkanı İbrahim Nazmi İç, dernek merkezinin kendilerine kazandırılmasındaki katkılardan dolayı Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, derneklerin, demokratik yönetimlerde önemli yer tuttuğunu vurgulayarak, bu tür sivil toplum kuruluşlarının hiç bir şekilde siyasi görüşlerden etkilenmemesi gerektiğini belirtti. Tuzla’nın, geçmişten günümüze mubadilerle hayat bulduğunu ifade eden Başkan Yazıcı, Ayazma Parkı’na yapılması planlanan nikah sarayı yerine, buranın tarihine uygun olarak Tuzla’nın kökenini oluşturan Rumeliler için bir Kültür Merkezi olarak yapılacağının müjdesini verdi ve bunu bir ahde vefa olarak gördüğünü söyledi. Yazıcı ayrıca, önümüzdeki günlerde yapılacak hizmetlerle, bundan sonraki çalışmalara daha büyük katkılar sağlayacaklarını kaydetti.

RUMELİ KÖKENLİ KAYMAKAM
Kendisinin de üçünçü kuşak bir Rumelili olduğunu ifade eden Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, ilçenin idarecisi olarak açılan bu mekandan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Rumelilere Kültür Merkezi müjdesini veren Başkan Yazıcı’ya teşekkür etti.
Heybet, “86 yıl önce bu sıkıntıyı yaşamış insanların, şu anki durumlarından memnun olmaları, bizleri mutlu ediyor.” dedi.









  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113