• BIST 11372.33
  • Altın 4431.666
  • Dolar 40.8328
  • Euro 47.8364
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 16 °C

Restoran sahibi uyarıyor: Dışarıda yemek yerken bunları asla sipariş etmeyin!

Restoran sahibi uyarıyor: Dışarıda yemek yerken bunları asla sipariş etmeyin!
Dışarıda yemek yemek; keyifli vakit geçirmenin, sevdiklerinizle paylaşımda bulunmanın ve yeni tatlar keşfetmenin en kolay yollarından biridir.

 

Ancak bazı yiyecekler, özellikle hijyen koşullarına dikkat edilmediğinde, mide ve bağırsak sağlığınız için risk oluşturabilir.

Son dönemde gıda zehirlenmelerinin artmasıyla birlikte, bir restoran sahibinin sosyal medya hesabından yaptığı “Dışarıda yemek yerken asla sipariş etmemeniz gereken yiyecekler” başlıklı paylaşım dikkat çekti.

İşte restoran sahibinin sağlıklı kalmak ve kötü bir deneyim yaşamamanız için dikkat etmenizi istediği o noktalar:
 

GÜNÜN YEMEĞİ, ŞEFİN TAVSİYESİ: ÇÖPE ATILMADAN ÖNCE SON ÇIKIŞ

gy8eqwnwcaegq4v.jpg

Sosla birlikte sunulan bir et yemeği
Restoran sahibi kadın, yayınladığı paylaşımda restoran sektöründe çok sık kullanılan “günün yemeği”, “şefin tavsiyesi” gibi seçeneklerin aslında elden hızlıca çıkarılması gereken ürünlerin değerlendirilebileceği yemekleri oluşturduğunu söylüyor.

Bu yemeklerin soslar ve garnitürlerle kamufle edilerek müşterilere tazeymiş gibi servis edildiğini ve menüdeki diğer seçeneklere oranla daha pahalıya satıldığını belirtiyor.
manset-053.jpg

“GÜNLÜK TAZE GELİYOR” SÖZÜNE SAKIN İNANMAYIN
Balık yemeği


Deniz ürünleri severleri de ilgilendirecek bir noktaya değinen kadın, özellikle sahile uzak restoranlarda balık ve kabuklu deniz ürünleri yemenin çok büyük risk olduğunu vurguluyor.

Denizden uzak yerlere günlük taze teslimatın her zaman olmayacağına ve uygun saklama koşulları sağlanmadığında deniz ürünlerinin “süslü bir tabak” yerine bir zehre dönüşebileceğinin altını çiziyor.
gy8erezwwaap8tv.jpg

AÇIK BÜFEDE TAVUK YEMEKTEN KAÇININ
Açık büfe yemek reyonu

Dışarıda yemek yerken asla sipariş etmemeniz gereken yiyeceklerden bahseden kadın, açık büfelerde servis edilen tavuk yemeklerine de değindi. Uygun sıcaklıkta muhafaza edilmeyen tavuğun bakteri üremesi için oldukça elverişli bir ortam oluşturduğunu belirtti.

Yoğun mekânlarda yemek tepsilerinin düzenli kontrol edilmemesi sonucu, bu tür yemeklerin saatler sonra mide rahatsızlıklarına yol açabileceğini söyledi. Restoran sahibi kadın, “Gözünüzle görmezsiniz ama 12 saat sonra etkisini hissedersiniz” diyerek bu gıda zehirlenmesinin kendini saatler sonra bile gösterebileceği konusunda uyarıda bulundu.
 

BUZ MAKİNELERİNİN TEMİZLİĞİ GÖZ ARDI EDİLİYOR
gy8ereuwqaavdjz.jpg

Buz dolu bir kola bardağı

Dışarıda yemek yerken asla sipariş etmemeniz gereken yiyecekler hakkında uyarıda bulunan kadın, dikkat edilecek bir diğer hijyen riskinin de buz makineleri olduğunu söylüyor.

Özellikle yoğun restoranlarda buz makinelerinin yeterince temizlenmemesi, buzun bir bakteri yuvası haline gelmesine ve soğuk içeceğinizin adeta bir bakteri yuvasına dönüşmesine neden oluyor.

Restoran sahibi kadının paylaştığı bu önerilere dikkat ederek, hem mide sağlığınızı koruyabilir hem de restoran deneyiminizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Ayrıca, dışarıda yemek yerken menüyü iyi incelemek ve içgüdülerinize güvenmek, gereksiz sağlık sorunlarının önüne geçebilir. Kaynak:Yasemin

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113