• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

Proje lisesi

Proje lisesi
GÜLLÜBAĞLAR İMKB TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PROJELERDE ÖDÜLE DOYMUYOR Her yıl, meslek liseleri arasında yapılan ve 5 farklı dalda gerçekleştirilen Proje Tabanlı Beceri Yarışması?nda, Güllübağlar İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, bu yıl iki ödü


Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanında “engelliler İçin Mutfak Tasarımı” (EMUTA) projesiyle, Üretim-Mühendislik dalında “İstanbul birincisi”, Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında hazırlamış olduğu egzoz gazındaki karbon monoksiti %40 oranında azaltan “Streil Hava” projesiyle Sağlık dalında “İstanbul Üçüncüsü” olan okul, EMUTA projesiyle Marmara Bölge Yarışması’na da katılmaya hak kazandı.
    Okul olarak ilk kez böyle bir başarıya imza atmanın gururunu ve heyecanını taşıdığını belirten okul müdürü Serkan Gür, bu başarının tesadüf olmadığını, emek vererek, çalışarak, inanç ve güvenle hak edilerek kazanıldığını söyledi. Gür, bu sebeple, başta projenin danışman öğretmenleri Hasan SARI ve Gökhan TAŞKIN olmak üzere, emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
     Müdür GÜR, daha tasarım aşamasında iken İstanbul Valisi Hüseyin Avni MUTLU’nun eşi Gül MUTLU, Pendik Kaymakamı Cafer ODABAŞ ve Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan ŞAHİN’in okulu ziyaret ederek, inceleme fırsatını buldukları EMUTA Projesi’nin İstanbul birincisi olmasının, bu anlamda ayrı bir değer kazanmış olduğunu söyledi.
 “Engelliler için Mutfak Tasarımı” EMUTA Projesi Danışman Öğretmeni Hasan SARI, bu projeyle amaçlarının, engelli bir bireyle aynı evi paylaşan aileler için ortak kullanabilecekleri bir mutfak tasarlayarak, yürüme engellilerin mutfaklarda üst dolaplara ulaşımını kolaylaştırmak ve standart yükseklikteki mutfak tezgahını, tekerlekli iskemle kullanan engellilerin kullanımına uygun yüksekliğe indirip, çıkarabilmek olduğunu kaydetti. Sarı, şimdiki hedeflerinin, önce Marmara Bölgesi, sonra da Türkiye birinciliği olduğunu sözlerine ekledi.
    Steril Hava Projesi Danışman öğretmeni Gökhan TAŞKIN ise, projedeki amaçlarının, motorlu araçlardan kaynaklanan çevre ve insan sağlığına zararlı egzoz gazlarının azaltılarak, bitkiler tarafından geri dönüştürülebilen gazlar haline getirilmesini sağlamak olduğunu belirterek, geliştirilen streil hava sistemi ile havaya salınan Karbon Monoksit (CO) oranında %40 gibi ciddi oranda bir azalma kaydedildiğini söyledi.
    Okul müdürü Serkan GÜR “Pendik Güllübağlar İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin, geçtiğimiz Kasım ayında da AB Fonlarında 34,000 Euro’luk bir proje kazanarak, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanındaki 15 öğrenci ve 6 öğretmeni, Hollanda’da üç haftalık eğitime göndermemiz, projeler konusunda iddialı olduğumuzu göstermiştir.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113