• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Posoflular Seyran?da buluştu

Posoflular Seyran?da buluştu
Posoflular?ın geleneksel seyran şenliği, geçtiğimiz pazar günü, Kartal Uğur Mumcu Mahallesi?ndeki piknik alanında gerçekleştirildi.


Şölene, ünlü halk ozanları Erol Çoşkunoğlu ve Orhan Üstündağ da renk kattı
Posofluların kendilerine has bir eğlence ve kültür şenlikleri olarak bilinen Seyran programı, gurbette de hız kesmeden devam ediyor.

HEMŞEHRİLERİMİZ İÇİN HİÇ BİR FEDAKARLIKTAN KAÇINMADIK
İstanbul Anadolu Yakası Posoflular Derneği’nce organize edilen seyran şenliklerinin, İstanbul’daki Posofluları biraraya getirme, dayanışma ve kaynaşma açısından hayli önem arzettiğini vurgulayan dernek yetkilileri, insanların eğlenip hoşça vakit geçirebilmeleri için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadıklarını kaydettiler.
Şenlikte, davul zurna ekibinden yöresel eğlencelere, piyeslere, hatta Posofluların olmazsa olmazları olan halk ozanlarına kadar herkes, şenlik alınında yerlerini almışlardı.

HALK OZANLARI, POSOFLULARIN YOĞUN İLGİSİNE MAZHAR OLDU
İstanbul’da bulunan Posoflular, sabahın erken saatlerinde Aydos Piknik Alanı’nda kendilerine ayrılan yerlere akın ettiler. Şenlik, geleneksel Seyran söyleşileri ve tanıtım seremoninisinin ardından çeşitli oyunlarla devam etti. Seyranda en çok ilgiyi çeken, halk ozanlarının kıran kırana atışmaları oldu. Halk ozanları Erol Çoşkunoğlu ve Orhan Üstündağ, söyledikleri türkülerle ve bağlama eşliğindeki deyiş ve atışmalarla adeta gurbetteki Posofluları memleketlerine götürdüler. Aşıklara hayli ilgi gösteren Posoflular, ozanlara bol bol ikralarda bulunmayı da ihmal etmediler.

FİNAL DERSHANELERİ, HEMŞEHRİLERİNE KİTAP HEDİYE ETTİ
Final Dergisi Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Koçak, alanda bulunan hemşehrilerine çeşitli kitaplar hediye ederek, okumanın önemine vurgu yaptı. KOÇAK, kitap dağıtımında, “Kültürlü ve okumuş toplumlar, hep bir adım önde olmuştur.” dedi.

OZANLAR, ÇÖPLERİNİZİ ORTALIKTA BIRAKMAYIN DİYE SESLENDİ
Etkinliklerin son bölümünde yine sazı eline alan ozanlar, itina ile çöplerin toplanmasını vurgulayarak, temizliğin dinimizdeki önemini belirttiler. Ozanlar, medeni insanların arkasında bırakacakları izlerin, onların ne denli medini olduklarının bir göstergesi olacağını önemle altını çizerek ifade ettiler.


















  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113