• BIST 10004.34
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

PESİAD'tan bomba sezon açılışı! Pendik'e Organize Sanayi Sitesi kuruluyor

PESİAD'tan bomba sezon açılışı! Pendik'e Organize Sanayi Sitesi kuruluyor
Pendik Sanayici ve İşadamları Derneği, yeni sezon açılışını medya mensuplarının da katıldığı kahvaltılı toplantıyla gerçekleştirdi.

Pendik Sanayici ve İşadamları Derneği, yeni sezon açılışı medya mensuplarının da katıldığı toplantıyla kurumun lokalinde gerçekleştirildi.

PESİAD Başkanı Kadir Bayram, pandemi dolayısıyla durgun bir dönem yaşadıklarını ifade ettiği konuşmasında, yeni sezon için önemli projeler hazırladıklarını kaydetti.

icini-44.jpg

PESİAD Başkanı Bayram, "Üyelerimiz ile birlikte yurtdışında programlarımız olacak. Pendik'te mini fuarlar yapacağız, yurtdışından da katılımlar olacak. Hep hayalimiz olan Pendik'te iyi bir eser bırakmak gayemiz devam ediyor. Önceleri sağlık ocağı diyorduk ama şu anda çok o konuda ihtiyaç yok, farklı bir çalışma düşünüyoruz. Sanayi sitesi ile ilgili bir hamle yaptık, bakanlıktan görüş aldık. 500-600 dönümlük bir arazi var orada PESİAD Organize Sanayi Bölgesi inşa edeceğiz. Gerekli kurumlardan onay alabilirsek 2-3 yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Onur Kurulu toplantılarımıza da başlıyoruz. Kaymakamımız, belediye başkanımız, bölge milletvekillerimiz ve İTO Başkanımız da bu kurulda yer alıyor, eski başkan ve yöneticilik yapmış abilerimizde bunun içerisinde.

icin-bir-019.jpg

İş insanlarımız için temel sıkıntılardan biri ara elaman sıkıntısı. Mesleki gruplarımızda bu tarz öğrenci yetiştirmemiz lazım. Bizde bunda garantör olacağız. Kurtköy'de Kalkınma Ajansı ve Kosgeb'i nde paydaş olacağı bir proje olacak bizde ciddi görev alacağız. Bu konuyu başarabilirsek Türkiye'de örnek olacağız. Kalkınma Ajansı bunu yerel ölçekte yapmayalım dedi. Anadolu yakası çapında yapma planımız var. Sizlerden gelecek temenni ve eleştirilere açığız. Kente sahip çıkmak ve yarar sağlamak amacındayız. Teşekkür ediyorum" dedi.

icin-i-001.jpg

Kadir Bayram, PESİAD'ın kuruluş yılı olan 2005'ten boyana ilçeye önemli bir katma değer oluşturduğuna da dikkat çekerek, ülke genelinde gerçekleştirilen ihracatın yüzde 1'lik kısmının Pendik'ten olduğunun altını çizdi.

icin-294.jpg

Toplantının sonrasında gazeteciler söz aldı ve soru cevap yapıldı. Gazeteciler Pendik ile ilgili ve PESİAD ile ilgili fikir alışverişinde bulundular. Verimli ve başarılı bir toplantı oldu. HABER: EDANUR YILMAZ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113