• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 24 °C

PESİAD?IN KARARI ?EVET?

PESİAD?IN KARARI ?EVET?
Pendik Sanayici ve İş Adamları Derneği olarak, temel hak ve hürriyetlerin önünde engel teşkil eden, büyük Türkiye hayaline yakışmayan, ağır bunalımlı yılların ürünü olarak ortaya çıkarılmış 1982 Anayasa?nın değiştirilmesi gerçeği, on yıllardır milletimiz


PESİAD’dan, referandumla ilgili bir açıklama yapıldı. Ahmet Cin imzalı açıklamada şu görüşlere yer verildi; ”Mevcut anayasa, ülkemizin değişimdeki gelişme ve ilerleme hızına yetişemediği gibi, ülkemizden beklenen büyük atılımlara da yanıt verememektedir.
Kabul edilmesi arzulanan Referandum Paketi, Türkiye’yi dünya klasmanında daha ilerlere taşıyacağı gibi, dünyanın demokrasiyle yoğrulmuş medeni ülkeler zümresine dâhil edeceğine şüphemiz yoktur.
Anayasa değişiklik paketinin kabul edilmesi halinde, AB sürecine ivme kazandırmasıyla birlikte Türk Özel Sektörü’nün önündeki engelleri aşması noktasında önemli bir adım gerçekleşmiş olacaktır.
Anayasa değişiklik oylamasına, siyasi bir karar olarak bakmadan, dış dünyada oluşacak pozitif kazanımlarla birlikte Büyük Türkiye algısı çerçevesinden anayasa değişiklik paketine yaklaştığımızda, objektif bir kararın ortaya çıkacağı görülmektedir.
Bu bağlamda değişen dünyanın gerçeklerine ayak uydurmaktan oldukça uzak olan 82 anayasasının değiştirilmesi adına necip milletimize arz edilen 26 maddeden oluşan mini anayasa referandum paketi düzenlemesi, özgürlükler adına yetersiz görünse de daha iyi yaşamayı hak eden milletimiz için önemli bir adım olduğunu belirtmek isteriz. İnsani ve vicdani bir gereklilik olan 26 maddeden oluşan Anayasa Referandum Paketine; çoğulcu bir demokrasi, güçlü bir sivil toplum için; şeffaf bir yönetim anlayışı ve sürekli istikrar için; ombudsmanlık müessesiyle kamu ile ihtilafı olan özel sektörün karşılaştığı sorunlara karşı mahkemelerde gereksiz zaman ve para kaybetmemeleri için; ekonomik ve sosyal konseyin anayasal güvence altına alınması için; Avrupa Birliği tam üyelik yolculuğumuza olumlu katkı sağlayacağı için; hantal bürokratik oligarşinin hâkimiyetine son vereceği için; mevcut anayasanın iş dünyasının beklentilerini karşılayamadığı için;
Her şeyden önemlisi, 12 Eylül’lerin bir daha yaşanmaması için; demokratik yaşam kültürünün kurumsallaşması için; her Türk insanına yak?şacak insani ve vicdani bir gereklilik olduğu için; kısacası kesintisiz demokrasi ve sürekli istikrar için; “EVET” diyoruz.”








  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113