Pendik Belediyesi Zabıta Ekipleri, ilçe genelinde bu tür tehlikeli maddelerin satışını önlemek için denetimlerini yoğunlaştırdı. Satışının tespiti halinde ilgilileri hakkında idari işlemler uygulanarak piroteknik malzeme sınıfında bulunan patlayıcı ve yanıcı özellikli malzemelere el koyma ve imha işlemleri yürütülüyor.
İstanbul Valiliğinin aldığı kararla, orman yangınlarının önüne geçebilmek amacıyla havai fişek, işaret fişeği, meşale ve benzeri patlayıcı ve yanıcı maddelerin satışı ve kullanımına yasak getirildi. Bu kararın ardından Pendik Belediyesi de ilçe genelinde kapsamlı bir denetim başlattı.
Zabıta ekipleri, piroteknik malzeme sınıfında bulunan patlayıcı ve yanıcı özellikli malzemelerin satışının yasak olduğu bakkal, büfe, market, kuruyemiş vb. işletmelerde denetim yapıyor. Satışının tespiti halinde ise ilgilileri hakkında idari işlemler uygulayarak piroteknik malzemelere el koyma ve imha işlemleri yürütüyor.
Bu çalışmalarla, hem İstanbul genelinde alınan karara uyum sağlanması hem de ilçedeki vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amaçlanıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.