• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

PENDİK'TE KIYAMET KOPUYOR!...

PENDİK'TE KIYAMET KOPUYOR!...
Pendik Belediyesi bu ay ?2012? filmini ücretsiz olarak gösterime sunuyor. Konusunun hala daha tartışıldığı filmde kıyametin nasıl kopacağı belirtiliyor. ?2012? her ne kadar film olsa da bazı teorisyenler senaryonun gerçek olduğunu ve 2012?de kıyametin kop



Pendik Belediyesinin bu ay ücretsiz filmler kuşağında gösterime sunduğu ‘2012’ filmi, konusu itibarı ile halen daha tartışılmaya devam ediliyor. 2012 yılında kıyametin kopmasının anlatıldığı filmi bazı teorisyen ve bilim adamlarının desteklemesi özellikle gençlerin kafasında “2012’de gerçekten de kıyamet kopacak mı?” sorularını oluşturuyor. Nitekim 21 Aralık 2012 tarihi bazı teorisyenlerin yanı sıra Nostradamus, Albert Einstein, Edgar Cayce, ve Merlin gibi bilim adamı, düşünür ve filozoflar tarafından doğrudan ya da dolaylı olarak kıyamet günü olarak belirtiliyor.

Uzmanlar ne diyor?

2012’yi hem konunun uzmanlarına hem de Pendiklilere sorduk. Görüşlerini aldığımız Marmara Üniversitesi İlahiyat FakültesiKelam Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Çelebi, Kıyametin, Allah’ın tekelinde olduğunu ifade ederek özellikle gençlere; “Olaylar sizlere çok çıplak hakikatler gibi görülmesin, kendi inançlarınızı sarsmasın.” tavsiyesinde bulundu. Pendik İlçe Müftüsü Ziya Ersin de geçmişte 2000 yılı ve hicri 1400 tarihinin de ‘kıyamet tarihi’ olarak gösterildiğini ancak gerçekleşmediğini belirterek; “Kıyamet tarihini Allah’tan başkası bilemez. Bu husus bu kadar nettir” şeklinde konuştu. Görüştüğümüz Pendiklilerin ise bir kısmı 2012 filminin konusunun somut kanıtlarının şimdiden görüldüğünü belirtirken kimi de bilimsel hiçbir kanıt olmadığı görüşünü savunuyor.

Prof. Dr. Çelebi; “Bu tür filmler birer kurgudan ibarettir”


Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İlyas Çelebi, İslam dinine göre, geleceğe dair her türlü bilginin Allah’ın tekelinde olduğunu belirtti. “İslam İnancında Gayp Problemi” adlı kendi kitabında da bu konuya değinen Prof. Çelebi, İslam’da mutlak olarak gayp olan, en nadir konulardan birisinin kıyamet olduğunu, Kuran’da kıyametin aniden, herkesin günlük yaşantı içerisindeyken birden kopacağını söyledi. 2012 filmine değinen Prof. Çelebi, bu tür kurguların birer fantezi olduğunu; bu tarz filmlerin hakikat olarak atfedilerek, insanların bunları gerçek gibi görmesinin hem dini hem de yaşam açısından da doğru olmadığını vurguladı. Prof Çelebi; “2012’de kıyametin kopacağını düşünürsek o zaman insanlar ne çalışır, ne de yatırım yaparlar. Dini inancı zayıf olanlar, eğlencelerine bakarlar; inancı yerinde olanlar ise bütün gün, ibadethanelerde ibadet ederler” dedi. Gençlerin düşüncelerinin her an değişmeye müsait olduğunu, bir filmin onların fikirlerini ve düşüncelerini etkiyebileceğini söyleyen Prof Çelebi, “Bu tür filmler birer kurgudan ibarettir. Olaylar sizlere çok çıplak hakikatler gibi görülmesin, kendi inançlarınızı sarsmasın. Bu bir kurgudur, bunun böyle olmadığını unutmayın” diyerek gençlere tavsiyede bulundu.

Müftü Ersin; “2000 yılında da kopacak deniyordu”


Pendik İlçe Müftüsü Ziya Ersin ise kıyamet tarihini geçmişten bu yana insanların hep merak ettiğini ancak kesin tarihi Allah’tan başkasının bilmediğini hatırlattı. Konunun hem dini hem de bilimsel açıdan ele alınması gerektiğini söyleyen Ersin, 2012 filminin somut, bilimsel temellerden uzak, hayali ve fantezi ürünü olduğunu ifade etti. Kıyameti İslam dini açısından da ele alan Ersin; “İslam dini kıyametin tarihini belirtmez ancak kıyametin yanaştığına dair bazı işaretleri hadislerde bildirir. Ama net olan şudur ki; kıyameti Allah’tan başkası bilemez. Nitekim Hz. Muhammed bile kıyamet tarihini bilmemektedir.”dedi. Özellikle gençlerin bu konuda kafalarının karışmaması gerektiğini söyleyen Müftü Ersin; “Gençler bu konuda endişeye kapılmamalı,ilmi ve dini vazifelerini yerine getirmeli. Kıyametten ziyade dünyada ilme ve dine sarılmalı, ölüm sonrasına hazırlanmalı” dedi. Konuşmasının sonunda kıyamet tarihi veren teorisyenlerini ciddiye almamak gerektiğini vurgulayan Ersin; “2000 yılı içinde kıyamet kopacak deniyordu. Ayrıca Hicri 1400 tarihi de kıyamet zamanı olarak lanse edilmiş idi. Oysaki biz Hicri 1431’deyiz ve kıyamet kopmadı” dedi.


    Ufuk Koyuncu:
Maya takvimindeki iddiaların bazılarının gerçekleşmesi, bazılarının da bilim tarafından ispat edilmesi filme inanmak konusunda inandırıcı geliyor. 2012’de bakalım bizleri neler bekleyecek, merak ediyorum.
 

Muhammet Ali Yılmaz:
Filmi daha önce izledim. Görsel efektleri başarılı ama konu bakımından inandırıcı değil. İslam’da kıyametin önceden bilinemeyeceği ile bilgi sahibi olduğum için film, dolayısıyla bu teori bana inandırıcı gelmedi.   

    Havva Tuna:
Filme inanmıyorum. Film için 15 yıl önceden yapılması için düşüncelerinin olduğunu, imkân yetersizliği yüzünden bugün yapıldığını duymuştum. Film konu olarak değil görsel bir şölen olarak izlenmeli.
Yağmur Bozkurt: Filmdeki konunun maya takvimindeki teorilerden esinlenerek yapılması ve bu teorilerin birtakımının gerçekleşmesi inanıp inanmama konusunda insanı şüphede bırakıyor.   
 


    ‘2012’ filmi 17 Ocak Pazar günü Yunus Emre Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak Pendiklilerle buluşacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP Lideri Özel'den 15 Temmuz açıklaması!15 Temmuz 2024 Pazartesi 16:02
  • Semih Yalçın'dan Sinan Ateş açıklaması13 Temmuz 2024 Cumartesi 16:35
  • Kılıçdaroğlu Parti mi kuruyor!12 Temmuz 2024 Cuma 16:33
  • Erdoğan başkanlık edecek.. Milyonları ilgilendiren toplantı!08 Temmuz 2024 Pazartesi 12:03
  • HÜDA PAR'da Zekeriya yapıcıoğlu yeniden genel başkan07 Temmuz 2024 Pazar 19:18
  • Bakan Fidan' dan sert sözler06 Temmuz 2024 Cumartesi 12:38
  • İstanbul Gazze için Kıyam'da06 Temmuz 2024 Cumartesi 12:27
  • Özel'e rest çekti! Bahçeliyle gidiyor..05 Temmuz 2024 Cuma 14:05
  • Kongreye Davet!05 Temmuz 2024 Cuma 00:09
  • Çevre ve Şehircilik Bakanı istifa etti02 Temmuz 2024 Salı 00:32
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113