• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

PENDİK'TE GİZLİ BİR LEZZET DURAĞI

PENDİK'TE GİZLİ BİR LEZZET DURAĞI
Güllübağlar?da faaliyet gösteren Burak Kuru Fasulye ve Köfte Salonu, kısa zamanda iyi bir üne kavuştu. Bir kez uğrayanın vazgeçemediği mekanın müşterileri arasında Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin de var.


Asıl mesleği tornacılık olan işletme sahibi Metin Dinçer, önceleri yemeği hobi olarak yapmaya başlamış. İşletmesinde, arkadaşlarına yemek yapan Dinçer, yemeklerinin çok beğenilmesi üzerine, lokantacılığa başlamaya karar veriyor.
Dinçer, Güllübağlar’daki mütevazi ve bir o kadar da modern dizayn edilmiş lokantasında eşsiz denilebilecek lezzetler sunuyor.
Müşteriler ise, genellikle tavsiye üzerine geliyor. Bir kez gelenin, bir daha vazgeçemediği lokantanın çok yakında iyi bir üne kavuşacağı ortak kanaat.

İŞTE GERÇEK DAMAK TADI
 Amatör bir ruhla, 2001 yılından beri güzel Pendikimizin gelecek vaadden mahallelerinden biri olan Güllübağlar’da, Azizoğlu Caddesi ile Tandoğan Caddesi’nin kesiştiği noktada, ilk bakışta fazla göze batmayan, fakat kapısından içeri girildiğinde farkı hemen anlaşılan bir mekan var. Bu mekanda, insanların yemek deyince aradığı her şey mevcut. Temizlik, kalite, lezzet en üst seviyede.
Mekanı işleten Metin Dinçer’in (Metin usta), ilginç bir de hikayesi var.

TORNACIYDI, ŞİMDİ LEZİZ YEMEKLER YAPIYOR
Çalışma hayatına, 1981 yılında torna tesviye mesleği ile başlayan Dinçer’i, bu mesleği yaparken yemek yapma merakı sarmış ve hobi olarak arkadaş ortamında yemek yapmaya başlamış. 2001 yılına geldiğinde, 20 yıllık mesleğini bırakarak, gönül verdiği lezzet sektörüne arkadaş, eş, dost desteğiyle ‘Bismillah’ diyerek, başlamış. Bu gün, geldiği noktanın tahminlerinin çok ilerisinde olduğunu belirten Metin Dinçer, lezzet menüsündeki çeşitlerden tadanların, aldıkları lezzeti, başka hiç bir yerde bulamadıklarını kendisine ifade ettiklerini kaydediyor. Amaç, en iyisini yani, lezzette zirveyi yakalamak. Mekanın bulunduğu yer itibarı ile müşteri potansiyeli yok gibi gözüküyor, ancak müşteriler hep tavsiye üzerine geliyorlar. Dinçer, oldukça iddialı, “Bizde bir defa yemek yiyen, çok uzaklarda olsa dahi gelmeden yapamıyor. Kendisi geldiği gibi, ailesini, arkadaşlarını da getiriyor.
Lokantamızın Kuru Fasulyesi, İspir’den geliyor. Tereyağı ve biber salçası ile fırında nefis Kemalpaşa tatlısını, orijinal Bursa’dan taze getiriyoruz. Günlük menü çok kalabalık değil. Her gün değişen iki çeşit et, tavuk veya sebzeli et yemeği haricinde, işkembe, Ezogelin Çorbası, kuru fasuliye, ev mantısı, ızgara köfte, Kemalpaşa ve fırın sütlaç, sabit menülerden.

BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN DEMÜŞTERİLERİ ARASINDA
 Yemeklerin lezzet formülü tamamen Metin USTA’ya ait. İki kardeşi Ahmet ve Çetin Dinçer’in desteğiyle de 9 yıl önce açılan bu lezzet mekanı, hem kalite, hem lezzet sınırlarını daha çok zorlayacak gibi görünüyor.
Lokantanın çok sayıda tanıdık müdavimi de var. Özellikle Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, haftada en az üç kez buraya geliyor.
Şahin, İstanbul’un en lezzetli kuru fasulyesinin, bu mekanda yapıldığını da ısrarla vurguluyor ve çevresine tavsiye ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113