• BIST 10165.11
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C

Pendik'te DEV Kentsel Dönüşüm! Temelini Bakan Kurum Attı

Pendik'te DEV Kentsel Dönüşüm! Temelini Bakan Kurum Attı
Orta ve Dumlupınar Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katılımı ile gerçekleştirildi.

Pendik Belediyesi'nce düzenlenen organizasyonda tüm ülkemize örnek olacak büyük proje ile ilgili bilgiler verildi. Bakanlık ile birlikte TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı), EMLAK KONUT ve EPP (Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Tic. A.Ş.) işbirliği ile planlanan büyük projede yepyeni bir mahalle planlanıyor.

BAKAN KURUM COŞKUYLA KARŞILANDI
'İstanbul Dönüşecek Türkiye Güçlenecek', 'İstanbul'da Riskli Yapı Kalmayana Kadar Durmayacağız' sloganlarıyla hazırlanan etkinlik alanında Bakan ve 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum'un alana girişiyle coşkulu bir karşılama gerçekleşti. Alanı dolduran mahallelinin programın başında alkışlarla büyük destek verdiği Murat Kurum halkı selamladı ve yerini aldı.

whatsapp-image-2023-04-15-at-18-51-46.jpeg

AHMET CİN "PENDİK KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖRNEK BİR BELEDİYE"
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sonda Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin selamlama konuşmasını yaptı ve 2 güzide mahalledeki kentsel dönüşüm ile ilgili bilgiler verdi. Pendik Belediyesinin kentsel dönüşüm faaliyetlerinde öncü bir belediye olduğunu ve yatırımlara ayrılan büyük bütçelerle Pendiklilere daha konforlu bir şehir sunma amaçlarından bahsetti.
Ahmet Cin'in ardından mikrofona Pendik'e hizmetleri olan eski Pendik Belediye Başkanı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya mahalle halkını ve protokolü selamladı. Mahallenin çoğunluğunun Karadenizli hemşehrileri ve Sinop Boyabatlı dostlarından oluştuğunu, mahallenin adaları ve denizi balkon gibi seyrettiğini, konumu dolayısıyla Pendik'in gözde bir yerleşim yeri olduğunu belirtti.

whatsapp-image-2023-04-15-at-18-48-59.jpeg
Mahallelinin heyecanla mikrofona beklediği Bakan Kurum halkı ve protokolü selamladıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti. Ülke çapında dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü, Dumlupınar ve Orta Mahalledeki dönüşümün de örnek bir çalışma olduğunu söyledi. Yine ekrana yansıtılan görüntülerde deprem bölgesindeki 10 ilde yapılan yapılaşma ve temel atma faaliyetleri ve hızlıca planlanan yeni şehir konutları tanıtıldı.

whatsapp-image-2023-04-15-at-18-48-58.jpeg

DUMLUPINAR VE ORTA MAHALLEYE 1747 KONUT VE 281 DÜKKAN
Kurum: "İstanbul'da ilçede 93 bin konutun dönüşümünü sürdürüyoruz" dedi. Esenlerde 60 bin konutluk Türkiye'nin ilk akıllı şehrini inşa ediyoruz dedi. Üsküdar'da Kirazlıtepe ve Tokatköy'de süren benzer dönüşüm projelerinden bahsetti. Sultanbeyli ve Samandıra için de benzer projelerin sürdüğünü anlattı.

whatsapp-image-2023-04-15-at-18-51-46-1.jpeg

Bakan Kurum: "Büyük İstanbul Dönüşümü adı altında Pendik'teki 2 mahallede 142 bin m2 alanda toplam 1747 konut ve 281 dükkan yapılmaya başlıyor" dedi. Pendik'te yeşil alanlar için de çalışmaların sürdüğünü, ilçeye 2. Millet Bahçesinin de kazandırılacağını söyledi. "İlk millet bahçesini tamamladık hizmete girdi ve Pendiklinin memnun kaldığı, aktif olarak kullanılan bir alan oldu. Şimdi 28 bin m2 büyüklükte yeni bir millet bahçesinin daha hızla tamamlanacak.
Pendik'te 168 eserin açılışını 3 gün önce Cumhurbaşkanımızla birlikte yaptık. Coşkulu Pendikli hemşehrilerimize hitap ettik, sizlere hizmet etmek bizim için çok değerli. Eser odaklı hizmete devam edeceğiz. Afet riskini sonlandırana kadar dönüşüm projelerimiz sürecek. Pendik'in balkonu diyebileceğimiz bu bölgede riskli yapıların yerine güzel bir yapılaşma planlanıyor." dedi.

whatsapp-image-2023-04-15-at-18-48-59-1.jpeg

PENDİK ÇARŞIYA DÖNÜŞÜM MÜJDESİ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir müjdeyi de Pendik Çarşı'ya verdi.
Kurum: "Pendik Çarşı'daki mahallelerimizde riskli binalar yenilenecek. Yıkılan belediye binasının yeri de Rezerv Konut Alanı olacak." dedi.

whatsapp-image-2023-04-15-at-18-51-45-1.jpeg
 
2. MİLLETBAHÇESİ GÜZELYALI SAHİLE
Bakan Kurum: "Güzelyalı sahiline millet bahçesi kazandıracağız. Bu hizmet; çevresindeki Ahmet Yesevi, Fatih ve Güzelyalı mahallelerindeki 120 bin vatandaşımız için çok verimli olacak ve tüm Pendikliler 2 millet bahçesinden yararlanacak" dedi.

whatsapp-image-2023-04-15-at-18-49-00.jpeg

"BİZİ ARAYAN MASABAŞINDA DEĞİL İŞBAŞINDA BULUR"
Bakan Kurum konuşmasını; "Bizi arayan kardeşim bizi Pendik'in sokaklarında bulu; Orta Mahallede, Dumlupınar'da, Kentsel Dönüşümün şantiyesinde bulur. 2. Millet Bahçesinin inşaatında bulur. İşbaşında bulur. 14 Mayıs'ta Doğru Adam'a oy verecek miyiz? 15 Mayıs'ta Cumhurbaşkanımızı yine Cumhurbaşkanı yapacak mıyız? " diye sordu ve ayakta alkışlandı. Konuşmasını bitirdi ve temsili temel atma törenine geçildi. Bakan Bey ile birlikte TOKİ, Emlak Konut Temsilcileri İlçe Protokolü sahneye yerleştirilen butonların başına geçti ve dualarla butonlara basıldı. Böylece ilk beton atılmış oldu. Böylesine değerli eserler ile ilçemize katkı sunan değerli bakanımız ve değerli belediye başkanımızı tebrik ediyoruz. Pendik ilçemize değer katacak tüm proje ve eserleri destekliyoruz.

whatsapp-image-2023-04-15-at-18-48-57.jpeg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113