• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Pendik?te Avrupaya açılan okul

Pendik?te Avrupaya açılan okul
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının en önemli ayaklarından birisi Pendik Orhangazi İlköğretim Okulu?nda gerçekleştirildi. Yabancı ülkelere mensup çok sayıda çocuk grubunun katıldığı gösteriler, tek kelimeyle muhteşemdi.

Programda ayrıca, “Aktif yaşam her şey için bir fırsattır.” konulu Avrupa Birliği Comenius Okul Ortaklıkları Projesi kutlamaları da gerçekleştirildi.

EN BÜYÜK OKULDA EN BÜYÜK TÖREN
  Dünyanın tek çocuk bayramı kabul edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Pendik’te de törenlerle kutlandı.
İlçe protokolünün iştirak ettiği stadyumdaki törenin yanı sıra çeşitli okullarda da kutlamalar vardı.
Bu kutlamalardan en önemlisi ise, ilçenin en büyük ilköğretim okulu olan 72 derslikli Orhangazi İlköğretim Okulu’ndaydı.
Buradaki törene Pendik Kaymakamı M. Haluk SAYGI, bazı milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

YABANCI ÖĞRENCİLER
 Orhangazi İlköğretim Okulu’ndaki 23 Nisan kutlamalarının, yabancı konukları da vardı. Değişik ülkelere mensup çok sayıdaki öğrenci grubu da törenlere katıldı. Yabancı konuklar, Türk öğrencilerinin gösterilerini, büyük bir hayranlıkla takip etti.
Programda ayrıca, Avrupa Birliği Comenius okul ortaklıkları projesi kapsamında hazırlanan, resim, fen teknolojisi ve ana sınıfları sanat etkinlikleri sergilerinin açılışı da gerçekleştirildi.
Programın açış konuşmasını Orhangazi İlköğretim Okulu Müdürü Hasan KARAKAŞ, yaptı.

72 MODERN DERSLİK
 Kaymakam M. Haluk SAYGI başta olmak üzere, tüm katılımcılara “Hoşgeldiniz” diyerek, sözlerine başlayan Karakaş, “Değerli misafirler, 72 derslikli okulumuzda 30-35 öğrenci mevcutlu sınıflarda eğitim yapıyoruz. 2009-2010 öğretim yılında norm kadroları yenileyerek, sınıf mevcutlarını 25, azami 30’a indirmeyi hedefliyoruz. 1. sınıftan 5. sınıflara kadar 1. kademe sınıflarımızın tamamında projeksiyon ve bilgisayarla görsel eğitim yapılmaktadır. 1 bilgi evi, 3 teknoloji laboratuvarı, 1 fen laboratuvarı, 2 kütüphane, 3 öğretmenler odası ve belediyemizin bu yıl bize kazandırdığı 4 derslikli bağımsız ana sınıflarında, 1800 öğrenci ve 80 personelle eğitim yapmaktayız.”

BAŞARILARA AMBARGO KOYDULAR
 “2007-2008 öğretim yılında bilgi yarışması Pendik 2. si olan okulumuzda, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde çeşitli başarılarımız bulunmaktadır.
Pendik-İstanbul ve Türkiye atletizm birincilikleri elde eden okulumuzda, futbol, voleybol, basketbol ve masa tenisi alanında da başarılarımız vardır.”

ALTIN YILIMIZI YAŞIYORUZ
Okul Müdürü Hasan Karakaş sözlerini şöyle sürdürüdü, “Çok çalışkan eğitimci kadrosu, başarılı öğrencileri, bilinçli velileri ile Orhargazi İlköğretim Okulu altın yılını yaşamaktadır”.

SAYGI VE ŞAHİN’E TEŞEKKÜR
"Bizleri etkinliklerimizde yalnız bırakmayan güç kaynağımız, en büyük desteğimiz sayın kaymakamımıza, okulumuzun çevre düzenlemesini yaptırarak gönlümüzü fetheden çiçeği burnunda belediye başkanımıza, duayenimiz eğitimimizin can damarı milli eğitim müdürümüze, katılımlarından dolayı huzurlarınızda teşekkür ederim.”

AB İLE ORTAK ÇALIŞMA
Aktif yaşam her şey için bir fırsattır.” konulu Avrupu Birliği Comenius okul ortaklıkları projemizde emeği geçen Avrupalı dostlarımıza, konuklarımızı ağırlayan Türk misafirperliğinin en güzel örneğini gösteren öğretmen, öğrenci ve velilerimze teşekkür eder, hepinizi saygı ile selamlarım.“

Konuşmaların ardından, Orhangazi İlköğretim Okulu öğrencilerinin sergilediği oyunlar, protokol ve diğer katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.
Daha sonra başta Pendik Kaymakamı M. Haluk SAYGI olmak üzere tüm katılımcılar, Avrupu Birliği Comenius Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında hazırlanan sergileri gezdiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113