• BIST 10288.15
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C

Pendik'te 50 bin Sivas kökenli var

Pendik'te 50 bin Sivas kökenli var
Pendik Sivaslılar Derneği, ilçede faaliyet gösteren 18 Sivas Derneği başkan ve yöneticisini kahvaltıda buluşturdu.

Son yıllarda artan sosyal ve kültürel aktiviteleri ile dikkat çeken Pendik Sivaslılar Derneği, yeni açılıma gidiyor. Fatih Yıldız'ın başkanlığındaki dernek, 4 Eylül Sivas Kongresi'nin yıldönümünde Pendik merkezde çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

Bu amaçla, ilçedeki 18 Sivas Derneğinin başkan ve yöneticileriyle, medya mensuplarına Kaynarca'daki Filizler Köfte Salonu'nda bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kahvaltılı toplantıyı Pendik Sivaslılar Derneği yöneticileri, ilçedeki diğer Sivas ilçe ve köy derneklerinin başkanları ve basın mensupları katıldı.

icin-275.jpg

Pendik'te nüfus olarak birinci sırada olduklarını ve yaklaşık 50 bin Sivaslı'nın bu ilçede yaşadığına dikkat çeken Dernek Başkanı Fatih Yıldız, Sivas'ın Cumhuriyetin temellerinin altıldığı kadim bir şehir olduğunu ifade etti.

Bu yıl ilk kez Sivas Kongresi'nin yıldönümünde etkinlik gerçekleştireceklerini ve bunu geleneksel hale getireceklerini kaydeden başkan Yıldız, " 4 Eylül tarihi hem ülkemiz, hemde Sivasımız için önemli bir tarihtir. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı önemli bir gündür. Gazi Mustafa Kemal, Sivas'ta 4 Eylül günü gerçekleştirilen kongreyle Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda temel taşlarını döşemiştir. Sivas kısa bir sürede olsa Türkiyemize başkentlik yapmıştır. Dernek olarak bu önemli günü Pendik Çarşı Camii yanındaki meydanda kutlama kararı aldık. Burada bir dizi etkinlik gerçekleştireceğiz. Çeşitli gösterilerimiz ve ikramlarımız olacak. Tüm Sivaslı hemşehrilerimizi ve Pendikli hemşehrilerimizi 4 Eylül Cumartesi Günü Pendik Çarşı Camii meydanına bekliyoruz."dedi.

icin-bir-kisi-024.jpg

Toplantıda Pendik Sivaslılar Derneği eski başkanlarından Erdem Baraklı ve Canan Yılmaz'da hazır bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113