• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Pendik'te 145 bin öğrenci için ders zili çaldı!

Pendik'te 145 bin öğrenci için ders zili çaldı!
2023-24 Eğitim ve Öğretim Yılı Çamlık İlkokulu’nda düzenlenen törenle başladı.

 Törende konuşan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Genç nüfusun talepleri doğrultusunda yatırımlarımızı şekillendiriyoruz. Özellikle kütüphanelere çok talep var. Her mahalleye bir kütüphane yapacağız.” diyerek öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

ahmet-ogrenci.jpg

Pendik’te 145 bin öğrenci yeni eğitim ve öğretim yılıyla birlikte dersbaşı yaptı. Yeni dönem için açılış töreni Çamlık İlkokulu’nda düzenlendi. Törene Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Kaymakam Mehmet Yıldız, Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz ile okul idareciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

cocuk-kitap.jpg

Başkan Ahmet Cin: “Hedefimiz, her mahalleye bir kütüphane”

Törende konuşan Başkan Ahmet Cin, belediye olarak eğitime, gençlere destek vermeye devam ettiklerini belirterek “Pendik’in çok genç nüfusu var. 145 bin civarında öğrencimiz mevcut. Bu genç nüfusun talepleri doğrultusunda yatırımlarımızı şekillendiriyoruz. Özellikle kütüphanelere çok talep var. Kütüphane sayımızı 19’a çıkardık. Hedefimiz, her mahalleye bir kütüphane yapmak.” diyerek öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

bakan-yardimcisi.jpg

“Bilimle, sanatla, sporla gelişen bir gençlik istiyoruz”

Etkinliğe katılanGençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Bakanlık olarak her zaman gençlerin yanında olduklarını vurgulayan Bakan Yardımcısı Eminoğlu: “ Bilimle, sanatla, sporla gelişen bir gençlik istiyoruz.” dedi. Kaymakam Mehmet Yıldız da öğrencilere tavsiyede bulunarak “Öğretmenlerinizi can kulağıyla dinleyin. Derslerinizi ve kitap okumayı ihmal etmeyin.” şeklinde konuştu.

kaymakam-001.jpg

Telefon ve bilgisayar uyarısında bulundu

Pendik İlçe Mille Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz ise öğrencilere telefon ve bilgisayar uyarısında bulunarak “Telefonlardan, bilgisayar ekranlarından mümkün olduğu kadar uzak, kitaplarla ve öğretmenlerle birebir iletişimin olduğu bir eğitim öğretim süreci istiyoruz.” dedi.

protokol-001.jpgprotokol-002.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113