• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Pendikliler mutlu aile olabilmenin yolunu keşfetti

Pendikliler mutlu aile olabilmenin yolunu keşfetti
Hacettepe Üniversitesi Çocuk Psikoloğu Buket Arıkan, AK Parti Pendik İlçe Kadın Kolları tarafından tertiplenen ?Mutlu Aile Nasıl Olunur? konulu bir konferansta, Pendiklilere mutlu aile olabilmenin yollarını anlattı

.
8 Şubat Pazartesi günü, Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi’nde düzenlenen bilgilendirme seminerine, Pendikliler yoğun ilgi gösterdi.
Pendik AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hayriye Ünser Şirin’in kısa bir selamlama konuşmasıyla başlayan seminerde, Pendikli psikolog Buket Arıkan, yaş gruplarına göre çocuk eğitimlerinde izlenmesi gereken yollar ve ideal aile yapısı üzerine bir sunum yaptı.

ÇOÇUK EĞİTİMİ, 0-1 YAŞ GRUBU İLE BAŞLAR
ARIKAN, sunumuna, “Çocuklarımız, 0-1 yaş grubunda davranışları algılamaya başlar. Bu nedenledir ki, çocuk eğitiminde, her yaşın kendine özgü davranış algılaması ve düşünce yapısı mevcuttur.” ifadesiyle başladı.

EN İDEAL AİLE YAPISI, DENGELİ VE TUTARLI AİLE YAPISIDIR
Psikolog ARIKAN konuşmasında, “Çocuklar, her yaşta kendilerini güvende hissetmek ister ve kendisine güvenilmesini bekler. Çocuğuna ve çevresine güven vermeyen tutarsız ve dengesiz ailelerin ve çocuklarının mutlu olması, mümkün değildir. Bu nedenle çocuk eğitiminde, çocuğuna güvenen ve güven veren, dengeli, tutarlı ve istikrarlı aile yapısı, en ideal aile yapısıdır.

CEZA VE DİSİPLİN KONUSUNDA ÇOCUKLARINIZI UTANDIRMAYIN
Sunumunda, çocuk eğitiminde disiplinin önemini de vurgulayan ARIKAN, her şey de olduğu gibi ceza ve disiplin konusunda da ailelerin, ölçülü olması gerektiğini kaydederek, “Çocuklarınızı, utandırmadan ve baskıcı olmadan eğitin. Ceza ve disiplinin dozunu iyi ayarlamalısınız.” Dedi.









  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113