• BIST 8714.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 1 °C

Pendikli siviller sivilleşemedi

Pendikli siviller sivilleşemedi
Pendik?te faaliyet gösteren bazı derneklerin oluşturduğu ve adında sivil toplum ibaresi bulunan platform, yayınladığı bildiriyle ?Ergenekon Davası?na eleştiriler getirdi. Sivil anayasayı rafa kaldırmak için oluşturulan bir yapılanmayı ortaya çıkaran bir

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Pendik Şubesi Deniz Yıldızı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Muharip Gaziler Derneği, Pendik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Pendikliler Kültür Dayanışma Derneği, Pendik Kültür ve Sanat Derneği, Pendik Palmiye Lions Kulübü, Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER), Türk Kadınlar Birliği Pendik Şubesi Derneği ve Türkiye Yardım Sevenler Derneği Pendik Şubesi gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu “Pendik Sivil Toplum Dostluk ve Dayanışma Platformu” yayınladığı basın bülteninde çok ilginç açıklamalara yer verdi.
Pendik’te bulunan birçok derneğin üye olduğu platformun hazırladığı basın bülteni, gerçek sivil toplumcu çevrelerde garip karşılandı.
Platformun her ay gerçekleştirdiği basın toplantısının bu ayki bülteninde yer alan ifadeler, platforma üye olan bazı dernek mensupları tarafından da tepkiyle karşılandı. Basın bülteninde yer alan ifadelere katılmadıklarını belirten bazı dernek mensupları, bülteni hazırlayan platformun basın sözcüsüne tepki gösterdiler.
Adında sivil toplum ibaresi bulunan platform, çok sesliliği esas alması gerekirken mensuplarını tek bir partide ve tek bir ortak aday etrafında toplanmaya çağırıyor. Bültende “Bizler tüm partilere eşit mesafede olup hiçbir siyasi partinin propagandası ile ilgili değiliz” dendikten sonra adeta mevcut iktidarı hedef alan ve yine başka bir siyasi partinin desteklenmesi anlamına gelecek şu ifadeler yer alıyor.”Ancak bu seçimler ülkenin siyasal tablosunu değiştirebilecek, Türkiye’nin gideceği yönü belirleyecek seçimler olacaktır. Bu seçimlerde cumhuriyetimizin vazgeçilmez değerlerini savunan bütün partilere sonuç vermeyecek çekişmeleri ve kısır oy hesaplarını bir kenara bırakarak ön koşulsuz, yapıcı bir yaklaşımla yerel seçimlerde her il ve ilçede nitelikli, ilkeli, programlı, şaibesiz ve lekesiz tek ortak adayla seçime gidilmesi için işbirliği ve dayanışma çağrısı yapıyoruz. Atatürk ilke ve devrimlerinin yozlaştırıldığı, anayasamızın değiştirilemez temel niteliklerinin, hatta ülke bütünlüğünün tartışmaya açıldığı günümüzde toplumumuzda hızla çağdaş ve bilimsel yaşam tarzından totaliter, çağdışı, din egemen ortaçağ yaşantısına sürüklenmekte, sadaka ve biat kültürü ile yoksullluğa ve onursuzluğa itilmektedir.?”
Pendik Sivil toplum Platformunun bülteninde ülkemiz gündemini meşgul eden “Ergenekon Davası”na da göndermeler yapılırken devam eden davayla ilgili  çok sert yorumlarda bulunuluyor. Ergenekon Davasını, hukukun ayaklar altına alındığı bir dava olarak niteleyen basın bülteninde şöyle deniyor: “ Cumhuriyet tarihinde bir dönüm noktası olan ve “Ergenekon Davası” olarak adlandırılan hukukun ayaklar altına alındığı, tutukluluk süresinin ceza infazına dönüştürüldüğü, telefon kayıtları ve gizli tanıklarla devam eden, biribirini daha önce tanımayan kültür, sınıf ve politik görüşleri birbiriyle taban tabana zıt ilerici aydınlar, yurtseverler ve muhaliflerle bazı mafya liderlerinin devlet içindeki egemenlik ve çıkar çatışmasının parçası olan kişilerin biraraya getirilerek başta silahlı kuvvetler olmak üzere cumhuriyetin kimi temel kurumlarının hedef alındığı bir dava ülkemizin son iki yıldır gündemini işgal etmektedir. Suçlu veya suçlular varsa bunlar mutlaka ortaya çıkarılmalı, adalete teslim edilmelidir. Ancak bu yapılırken mutlaka ve mutlaka demokratik zeminlerde kalınmalı ve temel hukuk kuralları hiçbir biçimde zedelenmemelidir.”
Ergenekon Davasını “yargısız infaz” olarak niteleyen platform, bu durumun bir an önce sona erdirilmesini de talep ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113