• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Pendik'in köyleri çok şanslı!

Pendik'in köyleri çok şanslı!
Köylere yatırımlarını sürdüren Pendik Belediyesi Kurtdoğmuş Köy Konağı’nı hizmete açtı.

Aynı gün  “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü” münasebetiyle çiftçilere fide ve tarımsal malzeme hibe edildi Belediye Başkanı Ahmet Cin “Köyler bölgesine yatırımlarımız sürecek, sırada Ballıca Köy Konağı var.” dedi.

icin-ehmet-002.jpg

Pendik Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kurtdoğmuş Köy Konağı hizmete girdi. Geleneksel mimariyle yapılan konak için açılış töreni düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Ahmet Cin ile birlikte AK Parti Milletvekilleri Yalçın Akdoğan, Serkan Bayram, Kaymakam Hülya Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Ali Şirin, İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, medya mensupları, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan başkan Ahmet Cin, Kurtdoğmuş Köy Konağı’nın hayırlara vesile olmasını dileyerek “Köyler bölgesine yatırımlarımız sürecek, sırada Ballıca Köy Konağı var.” dedi.

icin-670.jpg

Geleneksel mimariyle inşa edildi

Toplam 310 metrekare alana sahip Kurtdoğmuş Köy Konağı geleneksel mimariyle inşa edildi. Konağın zemin katında kıraathane ve muhtarlık; üst katında ise çok amaçlı salon yer alıyorKonakta yakın zamanda bölge sakinlerinin katılımıyla çeşitli kursların düzenlenmesi planlanıyor.

iicin-1.jpg

Dünya Çiftçiler Günü’ne özel fide ve tarımsal malzeme dağıtıldı

Bir diğer program ise Göçbeyli Mahallesi’nde düzenlendi. “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü” münasebetiyle düzenlenen programda çiftçilere fide, kasa ve gübre dağıtıldı. Dağıtılan gübreler, geçtiğimiz aylarda faaliyete başlayan kompost üretim tesisinde üretildi.

icin-huulya.jpg

Cami ve yurt binası revize edilecek

Buradaki törende konuşan Başkan Ahmet Cin, Göçbeyli’ne yönelik projelerin devam ettiğini, yakın zamanda caminin restore edileceğini, mevcut yurt binasının da revize edilerek buranın bir külliye haline getirileceğini söyledi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113