• BIST 10180.01
  • Altın 2431.231
  • Dolar 32.2121
  • Euro 34.7405
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Pendik’e teknoloji üssü geliyor! 60 bin istihdam

Pendik’e teknoloji üssü geliyor! 60 bin istihdam
AK Parti Pendik Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin, ilçeyi teknoloji ve ticaret merkezi haline dönüştüreceklerini söyledi. dik’e teknoloji üssü geliyor! 60 bin istihdam

Uluslararası düzeyde bir teknoloji üssü kuracaklarını anlatan Cin, “Teknoloji üssünde AR-GE çalışmaları ve yüksek katma değerli ürünlerin üretimi yapılacak. Tam kapasitede çalıştığı zaman 60 bin kişilik istihdam sağlayacak” dedi.

Cumhur İttifakı'nın Pendik Belediye Başkan Adayı AK Partili Ahmet Cin ile seçim çalışmaları ve projelerini konuştuk. Pendik’in 700 bin nüfusu olduğunu ve bunların 500 bininin seçmen olduğunu ifade eden Cin, “Seçmen sayısı göz önün alındığında Pendik, Anadolu yakasının en büyük ilçesi konumundadır” dedi. 1977 yılından bu yana Pendik’te olduğunu ve sokaklarını caddelerini ve yapılan projeleri çok iyi bildiğini dile getiren Cin, yapılan yatırımların yanı sıra Pendik’in vizyon projelerine ihtiyacı olduğunu ifade etti.

5 YIL İÇİN 130 PROJE HAZIR

İlçenin altyapı ve üstyapı ile ilgili ciddi sorunlarının Bulunmadığını söyleyen Cin, “Artık Pendik’in vizyon projelerle anılacak bir ilçe haline dönüşmesi gerekiyor. Marka bazlı projelerimiz var. Pendik’in özelliklerine baktığımız zaman tüm ulaşım akslarının ortasında olan bir ilçe” dedi. Toplumun tüm kesimleriyle bir araya gelerek plan ve proje geliştirdiklerini belirten Cin, görüşleri kendi proje ekibiyle harmanlayarak ortaya müthiş projeler çıkardıklarını vurguladı. Cin, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın da Pendik projeleriyle birlikte önümüzdeki 5 yıllık süre içerisinde 130’a yakın projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bazı projelerimiz başlayacak ama tam kapasiteyi 5 yıllık süre içerisinde gerçekleştirmeyebilir ancak bizler bir adım atacağız” ifadelerini kullandı.

AR-GE VE ÜRETİM YAPILACAK

Başkan adayı Cin, temel projelerini Pendik’in özelliklerine göre belirlediklerini ifade etti. İlçede 60 bin kişiye istihdam sağlayacak bir teknoloji üssünün kurulacağını belirten Cin, “Üs tam kapasite çalıştığı zaman 60 bin kişilik istihdam sağlayacak. Yüksek katma değerli ürünlerin üretimiyle ilgili çalışmalar yapılacak. AR-GE çalışmaları ve üretimin yapılacağı bir alan olacak. Ülke ve bölge ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

Kaynak:Yenişafak

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113