• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

PENDİK TOKİ UTANDIRIYOR

Ercan Kara
Bardağın boş tarafını görmek bazen bir zaruret haline geliyor.

Dolayısıyla bu yazıda Pendik Toki’ ye yapılan yatırımlardan uzun uzadıya bahsetmek istemiyorum. Toki’ nin ortasına yapılan spor tesislerinin, çocuk parklarının ne kadar büyük bir ihtiyacı karşıladığından da uzunca bahsedip bana ayrılan sütunumu doldurmayacağım. 

Yine Pendik Toki’ nin peyzaj planını ne kadar çok beğendiğimi yazmak istesem bu köşeye sığmayacağını da kestirebiliyorum. Toki’ nin yeşil alan bolluğunu, ağaçlar arasında uçuşan kuş seslerini de anlatmak istesem belki kelimeler yetersiz kalacaktır.

Depremi hissetmeyecek kadar sağlam binalarda oturduğumuzu da kimseden gizlemek istemiyorum. Şimdi siz ee kardeşim nedir bu yazının başlığındaki sıkıntı diyeceksiniz doğal olarak. 

Daha fazla uzatmadan meseleyi ortaya koyalım.

Pendik Toki’ nin bir alışveriş-işyeri merkezi ve yanında kendine has modern mimari örneği ile camisi de var. 

Bu merkezde sayısı beş altıyı geçmeyen esnafımız mevcut. Ekmek fırını, berberi, marketleri... Mimarlarımız işyerlerinin ortasında bir de boş bir alan bırakmış, ferahlık olsun diye.

Anadolu tabiriyle dükkanların ortasında güzel bir avlu. Bu avluyu düşünüp tasarlayanlara da eşekkür borçluyuz.

Ama hangi esnafla konuştuysam bu boş alanının temizliğine çözüm bulamadıklarını söylediler.Her biri hapşırsa birbirlerini duyacak kadar yakın olan bu esnaflarımız ortak alanı temizleme konusunda bir türlü analaşamıyorlarmış.

Toki yönetiminin de görev alanı içerisinde değilmiş burası. Sonuç olarak vatandaş her gün çöp yığınlarının içerisinden geçerek esnafa gitmek zorunda kalıyor. 

Velhasıl aslan yattığı yerden belli olur. Ama ne yazık ki bizim aslanlar yattığı yeri temiz tutuyorlar da yattığı yerin önünü temiz tutma 

konusunda bir türlü anlaşamıyorlar.Bizim aslanlar suçu birbirlerine atarak orta alanda top çevirirken golü vatandaş yiyor.

Bu yazı toplam 1914 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113