• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C

Pendik sanata doyacak

Pendik sanata doyacak
İstanbul?dan Makedonya?ya, Fransa?dan Karadağ?a kadar onlarca sanatçınınyer aldığı ?Pendik Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması?, düzenlenen açılış töreniyle start aldı. Onlarca sanatçının katıldığı törende konuşan İstanbul 2010 Avrupa Kültür B





İstanbul’dan Makedonya’ya, Fransa’dan Karadağ’a kadar onlarca sanatçının yer aldığı ‘Pendik Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması’ düzenlenen açılış töreni ile start aldı. Pendik Gösteri Merkezi’nde (Sahil çadırı) düzenlenen törene, Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekip Avgadiç, TFF eski Başkanı Haluk Ulusoy, Başbakanlık Başmüşaviri Erol Kaya ve ilçe protokolü ile sanatçılar katıldı. Pendiklilerin büyük ilgi gösterdiği açılış gününde “İstanbul’un Dört Yüzü” adlı açık hava karma fotoğraf sergisi görsel şölen sunarken, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’ndeki “Şehr-i Sultani İstanbul” sergisi de birbirinden ilginç minyatür, hat ve tezhip eserleriyle ziyaretçileri büyüledi.

Başkan Şahin; “Dopdolu bir iki hafta bizi bekliyor”

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Pendik’te hayatın sanat ve kültürle bütünleştiğini ifade ederek sadece Pendiklileri değil, tüm İstanbulluları düzenlenecek etkinliklere katılmaya davet etti. Bu yıl 12.si düzenlenen organizasyonun her yıl değişik formatta yapıldığını, bir öncekini tekrar etmeyen bir yapısı bulunduğunu hatırlatan Başkan Şahin; “Her yıl daha da güzelleşen, yeniliklerin olduğu Pendik Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması’nı, Pendik’e yakışır bir şekilde düzenlemekten büyük onur duyuyoruz” dedi. Pendik Belediyesinin bugüne kadar tüm sanat ‘hareketlerine’ somut destek verdiğini yineleyen Şahin; “Geleneksel sanatlarımızın en nadide örneklerinden sayılabilecek çok özgün çalışmaları bu sergide görmekteyiz. Ben bütün sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Katılmalarından dolayı sanatseverlere de çok teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.

Şekip Avdagiç; “En büyük desteği Pendik’ten görüyoruz”

Törende söz alan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekip Avgadiç ise, İstanbul 2010 etkinliklerine en fazla desteği Pendik Belediyesinden gördüklerini belirtti ve; “Toplam 39 ilçede bu tip organizasyonları başlattık. Fakat bu ilçeler içerisinde en verimli olarak çalıştığımız belediye, Pendik Belediyesi oldu. İki haftalık mükemmel bir organizasyon hazırlandı.”şeklinde konuştu. Pendik’in kendisi için ayrı bir önemini bulunduğunu, yıllarca burada yaşadığını ifade eden Avgadiç; “Her türlü desteği aldığımız Pendik’te böylesine başarılı bir kültür organizasyonunda bulunmaktan ve faaliyetlere katkı veriyor olmak benim için gurur kaynağı.”dedi.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113