• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Pendik Sağlık Kenti Olabilir

Ümit Kahyaoğlu

İlçede son beş yıldır başdöndürücü gelişmeler yaşanıyor. Pendik; kongre, fuar, konaklama ve turizm merkezi olma yolunda  hızla ilerliyor.
Yapımı son aşamaya gelen, beş yıldızlı The Green Park, Divan ve Viaport otelleri yıl sonuna kadar hizmete giriyor. Bu otellerin bünyesindeki oldukça geniş toplantı mekanları, uluslararası kongre organizasyonlarına hizmet verecek şekilde yapılandırılmış durumda.
Swiss Otel Grubu da Kurtköy Yenişehir Bölgesi’nde yeni bir 5 yıldızlı otel yapımı için harekete geçti. Grup, proje çalışmasını başlattı bile.
Türkiye’nin ikinci büyük marinası olacak olan Pendik Marinası’da önümüzdeki yılın ilk aylarında hizmete giriyor. 750 yat kapasiteli marinada, kasım ayında Boat Show Fuarı gerçekleştirilecek.
Marinturk İstanbul City Port, NTSC Fuarcılık tarafından “28. Uluslararası İstanbul Boat Show” etkinliğine ev sahipliği yapacak. Marinturk’ün bitmiş olan fuar ve iskele bölümlerinde gerçekleştirilecek olan fuara, 200’den fazla firma ve 600’e yakın ulusal ve uluslararası marka katılacak. Ziyaretçiler çeşitli ebat ve teknik özelliklere sahip 2010 model tekne ve yatları yaıkndan inceleme fırsatı bulmuş olacak.
Anlaşılan o ki, Pendik’te bu türden uluslararası organizasyonlara, 2010 yılından itibaren sıklıkla şahit olacağız.
Bu organizasyonlar, ilçenin uluslararası arenada tanınmasına ve gelişme göstermesine vesile olacak.
Bütün ulaşım imkanlarını (Hava, deniz, kara ve demiryolu) bünyesinde barındıran Türkiye’deki tek ilçe olan Pendik, pekala bir sağlık kenti de olabilir.
Yapımı devam eden 550 yataklı Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2010 yılının ortalarında hizmete girecek. Böylesine önemli bir sağlık merkezinin ilçede bulunması, gelecek adına farklı projelerin oluşması fikrini akıllara getirmelidir.
Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi Pendik’te bulunmaktadır. Pendik Devlet Hastanesi, merkez polikliniği başta olmak üzere, istasyon ve Kaynarca polikliniklerine de sahiptir. İlçenin 20 mahallesinde sağlık ocağı var. Sapanbağları Semt Polikliniği, 3 yıldır hizmete devam etmektedir. Yine Yenişehir Mahallesi’nde inşa edilmekte olan semt polikliniği, yıl sonuna kadar hizmet vermeye başlayacak.
Özel sektör tarafından 4 adet yataklı hastane faaliyet göstermektedir. Yıl sonuna kadar bir, 2010 yılında da bir tane olmak üzere iki özel hastane daha hizmete girecek.
Pendik’te sağlık alanı için ayrılmış Doğu Mahallesi ve Çamlık Mahallesi’nde geniş araziler mevcuttur. Bu araziler iyi projelerle desteklenirse Pendik yakın geleceğin sağlık kenti olabilir ve sağlık turizmine hizmet eden bir merkez haline dönüştürülebilir.
İlçede bu potansiyel fazlasıyla vardır.
Yeterki, basiretli bir yönetim ve güçlü bir irade ortaya konabilsin.
Batılı ülkelerde sağlık hizmetleri Türkiye’dekinden çok pahalıdır. Bu yüzden her yıl çok sayıda turist, sağlık hizmeti almak için ülkemize gelmektidir.
Özellikle batılı ve orta doğulu turistler ülkemizi tercih etmektedir.
Yabancı hastalar, ağırlıklı olarak göz ve diş braşlarında sağlık hizmeti almak için ülkemizi tercih ediyorlar.
Pendik’in sağlık turizmi için potansiyeli vardır.
Harekete geçirilmeyi beklemektedir. İlçemizin tıp doktoru bir belediye başkanı var. İşte sayın belediye başkanına bir büyük proje fırsatı.
Pendik’in yeni kaymakamı Sn. Mehmet Oduncu’ya hoşgeldiniz diyor, görevinde üstün başarılar diliyorum.

Bu yazı toplam 1837 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113