• BIST 10163.99
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Pendik Müftüsü Musa Bilgiç'ten Ramazan mesajı

Pendik Müftüsü Musa Bilgiç'ten Ramazan mesajı
Pendik Müftüsü Musa Bilgiç 13 Nisan Salı günü başlayacak olan Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Hoş Geldin Ya! Şehr-i Ramazan
Önümüzdeki pazartesi gününü salıya bağlayan gece inşallah on bir ayın sultanı olan Ramazana kavuşmuş olacağız. 
Ramazan ayı o kadar değerli bir ay ki uzun zamandır beklenen ve özlenen bir misafir gibi beklenmeli özenle ve itina ile ağırlandıktan sonra memnun ve bizden hoşnut olarak uğurlanmalıdır.
Bu misafir, Kuranın bizi ilgilendiren ve tanışmamız gereken mesajlarıdır, bizi ve nefsâni duygularımızı terbiye eden oruçtur, malımızı arındırıp temizleyen zekattır, 
Özellikle oruç, Kur`an, ibadet ve yardımlaşma ayı olan Ramazan’ın gölgesinin üzerimize düşmekte olduğu şu günlerde gönüllerimiz adeta bir çağlayan gibi coşmakta, evlerimizde ise o mübarek ayı misafir etme ve ağırlama heyecanı huzurla yaşanmaktadır.
Sevdiklerimizle, eşimizle, çocuklarımızla iftar sofralarımızın başında oturup ezan sedalarının O manevi zevkini yaşamak istiyoruz.
Gecelerimizi sahurla şenlendirmeyi, Kovid-19 a bağlı olarak her ne kadar teravih  camilerimizde kılınmayacak olmasa da evlerimizde kadın-erkek, çoluk-çocuk, genç-yaşlı, teravih namazlarımızı kılarak değerlendirmeyi, günlerimizi de Kur’an’ın tilavetiyle mukabeleler okuyarak nurlandırmayı özledik.
Ramazan ayı bilindiği gibi Kur`an ayıdır. 
Ramazan Ayını diğer aylardan farklı kılan olaylardan biri de Yüce Kitabımızın bu ayda indirilmeye başlanmış olmasıdır. 
Yüce Rabbimiz müslümanlara oruç ibadetini farz kılmayı murat edince bunun zamanının da ona uygun ve lâyık bir zaman olmasını istemiş, bütün insanlığa son rehber ve irşad aracı kıldığı kitabını vahyetmeye başladığı ayı oruç zamanı olarak seçmiştir.
Sevgili Peygamberimiz Ramazan ayının önemi hakkında "Ramazan ayı girdiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar bağlanır." 
"Kim, faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır." 
“Oruçlunun rahatlayacağı iki sevinç anı vardır: Birisi, iftar ettiği zaman, diğeri de orucunun sevabıyla Rabbine kavuştuğu andır." 
"Cennette reyyân denilen bir kapı vardır ki, kıyamet günü oradan ancak oruçlular girecek, onlardan başka kimse giremeyecektir.
O halde bu mübarek ayda İslam`ın şartlarından olan oruçlarımızı gereği gibi tutarak, namazlarımızı ve Ramazan ayına mahsus olan Teravih namazlarımızı kılarak, Kur’an ayı olan bu ayda mukabelelerimizi okuyarak, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yardımına koşarak, iyiliklerle, ibadetlerle Ramazan ayını dolu dolu yaşayarak,  Rabbimizin rızasını kazanmaya çalışalım.
Ramazan ayının bu yıl ki Diyanetin belirlediği konunun  “Ramazan ve Şifa” olduğundan hareketle Ramazanın Müslümanların ve tüm insanlığın sağlık sıhhat afiyetine ve kurtuluşuna vesile olmasını Rabbimden niyaz ederim. Selam ve dua ile.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113