• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Pendik Müftüsü Baş'tan Miraç Kandili Mesajı

Pendik Müftüsü Baş'tan Miraç Kandili Mesajı
Pendik Müftüsü Hüseyin Baş, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

MİRAÇ

Bu akşam  ( Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece) idrak edeceğimiz Miraç Kandili iki aşamalı bir yolculuktan oluşmaktadır. Birinci aşaması, gece yürüyüşü anlamına gelen "İsra" olayıdır ki Hz. Peygamber (sav) ‘in bir gece Cebrail (as) tarafından Mekke’deki Mescid-i Haram’dan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya götürülmesi; ikinci aşaması ise  merdiven, yukarı çıkmak ve yükselmek anlamına gelen "Miraç"  ise Hz. Peygamber (sav)’in Mescid-i Aksa’dan semalara yükselmesi ve Allah (C.C)’ın huzuruna çıkmasıdır.

Hz. Peygamber (sav)’in insanlığı İslam'a davet sürecinin en zor yıllarında gerçekleşen bu yolculuk, pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındırmasının yanında, Efendimizin zaman ve mekanın sahibi olan Allah (C.C)’ın  sonsuz kudretini müşahede etmesine ve onun desteğine mazhar olarak peygamberlik görevinde manevi güç kazanmasına da vesilesi olmuştur. Bu önemli olay, Peygamberimizin (sav), amcası Ebû Tâlib’i ve eşi Hz. Hatice validemizi peş peşe kaybetmenin acısını yaşadığı ve destek arayışı için gittiği Tâif’ten taşlanarak döndüğü Hüzün Yılı’nda gerçekleşmiştir.

Bu olay, Peygamberimizin (sav)’e verilen en büyük mucizelerdendir. Bu mucizeyi aklımızın dar kalıpları içerisinde anlamak mümkün değildir. Bizim bu kısa mesajda amacımız, bu mucizenin detaylarını  incelemek değil, bu gecede verilen ilahi ikramları sizinle paylaşmaktır.

Miraç’ta Peygamberimize Verilenler Hediyeler:
1. Elli vakit namaz sevabına denk, beş vakit namaz.
2. Bakara sûresinin son iki âyeti.
3. Peygamberimiz’in (sav) ümmetinden olup da, Allah'a ortak  koşmayanlardan mukhimat (büyük günahlar) bağışlanması.
Nitekim bir hadis-i şerifte bu hediyeler şöyle ifade edilmiştir: “…Miraçta Hz. Peygamber (sav)’e şu üç şey verildi: Beş vakit namaz verildi, Bakara Suresinin son kısmı (Amenerresulü) verildi ve bu ümmetten Allah’a şirk koşmadan ölen kimsenin günahlarının bağışlanacağı hususu (söz verildi).” (bk. Müslim, İman, 279)     Bu müjde hiç bir müminin cehenneme girmeyeceği anlamında değildir. Her günahın affedilebileceğini ve eğer günahkar olsa bile iman ile ölmüşse cehennemde ebedi kalmayacağını bildirmektedir.

 Ayrıca Miraç mucizesini anlatan İsra ve Necm surelerinde şu üç hususa işaret edilmiştir:

1-Efendimiz  (sav)’in iki kıblenin nebisi olduğu, (Kabe ve Mescid-i Aksa)

2-Doğu ile batının ve kendisinden sonra gelen insanların önderi olduğuna,

3-Kendisinden önceki peygamberlerin varisi olduğuna işaret edilmiştir.

Mîraçta Peygamberlerin Efendimizin arkasında namaz kılması, peygamberliğinin evrenselliğine ve getirdiği prensiplerin tüm zaman ve mekanlar için geçerli olduğuna işarettir.

Efendimizin şahsında gerçekleşen bu İsrâ yolculuğunda Mekke Kudüs ile, Mescid-i Haram da Mescid-i Aksa ile buluşmuştur. Öyleyse biz müslümanların buradan çıkaracağı en büyük ders, Mekke’ye sahip çıkmamız  nasıl gerekliyse Kudüse de o derecede sahip çıkmaktır.

Bu vesileyle tekrar Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması için gereken gayreti göstermemiz temennisiyle halkımızın ve tüm İslâm Âleminin Mîraç Kandilini tebrik eder hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ederim.

                                                                                                    

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113