• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

PENDİK METROYA KAVUŞUYOR

PENDİK METROYA KAVUŞUYOR
Anadolu yakasının en önemli ulaşım projesi olan Kadıköy ? Pendik Metro çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. TBM olarak bilinen kazı makinesinin Pendik s25 shaftına varmak üzere olduğu öğrenildi. Görüşlerini aldığımız Pendikliler metronun bitmesini iple çek

Metro çalışmalarında son durum


Yıllardır Anadolu Yakasının hayali ve toplu ulaşım projelerinin en önemli ayağını oluşturan Metro, 2007 yılında Kadıköy’den Pendik istikametine başlayan çalışmalarla start almıştı. Bugün ise aralıksız  sürdürülen çalışmalar neticesinde yerin altından sürdürülen kazı çalışmaları Pendik’e kadar geldi. Ekiplerin 24 saat aralıksız süren çalışmaları sonucunda  birçok istasyonun inşası bitmek üzere  hatta ray döşeme işlemleri de başlamış durumda.

Kartal – Kaynarca arası Metro Hattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Metronun Kartal’dan Pendik ve Kaynarcaya uzatılması kararı alınarak tünel kazı işleri başlatıldı. Bu kapsamda 3 istasyon daha uzayacak olan metro hattının toplam 4,5 km. olan bu bölümünde   3.800 m. tünel açılma işlemleri tamamlandı.

Kartal – Kaynarca arası: 4,5 km.
İstasyon sayısı: 3 
İstasyonlar: Yakacık, Pendik, Kaynarca

Kaynarca İstasyonu ile Sabiha Gökçen Havalimanı arası Ulaştırma Bakanlığı  DLH Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilmekte. Metro hattı, DLH Genel Müdürlüğünce projelendirilen hatla birlikte Kaynarca istasyonundan yolcu geçişi entegrasyonu sağlanacak şekilde planlandı. Sonuç itibarıyla Metro, Ayrılıkçeşmesi İstasyonu’nda Marmaray ve Banliyö Hattıyla, Kozyatağı İstasyonu’nda Dudullu-Bostancı Metro Hattıyla, Kaynarca İstasyonu’nda Pendik-Sabiha Gökçen – Sultanbeyli Metro Hattı ile entegre olacak.

Ray döşeme işlemleri tüm hızıyla devam ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kaynarca’ya kadar 3 istasyon uzatılarak 26 kilometreye çıkan Kadıköy-Kartal Metrosu’nda günde ortalama 150 metre tünel kazısı yapılarak bir dünya rekoruna imza attıklarını belirtti. Topbaş, ray döşeme ve kaynak işlemlerinin 8 ay kadar süreceğini ve gelecek Haziran ayında bu hatta test sürüşüne başlayacaklarını söyledi. Kadıköy-Kartal-Kaynarca Metrosu’nu 2011 sonunda hizmete almayı planladıklarını ifade eden Kadir Topbaş; “Metro hattı E-5 aksındaki semtlerin yolculuk talebini büyük ölçüde karşılayacak ve E-5 trafiğini de rahatlatacak. İlerde bu hat Kaynarca’dan Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar uzatılacak. Öte yandan, Marmaray projesi tamamlandığında bütün raylı sistem hatları entegre olacak. Bu metro hattı açıldığında; vatandaşlarımız.” dedi.
 

      
      
      
     Habip Bıyık (Emekli) :Uzun zamandır beklediğimiz güzel bir proje. Kısa süre içinde tamamlanmasını dört gözle bekliyoruz. Özellikle minibüslerle seyahat etmek tam bir ızdırap. Kapkaçı, yankesici gibi kişiler  minibüslerde rahatça hareket edebiliyorlar. Güvenliği olması, kameralarla izlenebilir olması  çok iyi. Emeği geçenlerin hepsine teşekkür etmek istiyorum
        
    Mustafa Ünal (Özel güvenlik ) :Evim E-5’e yakın bir konumda. Kadıköy istikametine seyahat ederken inanın çok zorlanıyorum. Trafik bir yandan kalabalık bir yandan. Üstelik uzunca bir süremizi de yollara heba ediyoruz. Konforlu ve hızlı bir seyahat bu milletin en doğal hakkı.
      
     Metro, çağdaş  ve insanca bir yolculuk için gerekli bir çalışma. İşimiz  gereği Üsküdar ve Kadıköy gibi  ilçelere gidiyoruz. İnanın  yarım saatlik bir iş için özellikle sabah veya akşam iş saatlerinde  3 belki 4 saatimiz yollarda geçiyor. Uzun yıllar yurtdışında yaşamış bir insan olarak şunu gözlemledim, havaalanın olduğu her yerde metro var. Bu sayede  insanlar daha az aktarma daha hızlı seyahat edebiliyorlar.
      
    Selma Özdemir ( Esnaf ) : Pendik’te yaşayan bir vatandaş olarak son dönemlerde Pendik’e yapılan yatırımlar ilçemizin çehresini değiştirdi diyebilirim. Metro çalışmaları da hizmet halkasının  büyük bir parçası. Bir bayan olarak  Pendik’ten Kadıköy’e  ulaşmak çok büyük zaman kaybı ve açıkçası bazen tedirginlikler yaşıyorum. Minibüsle bir, bir buçuk   saatlik yolu yarım saatte gidebilecek olmamız bizler için büyük avantaj
 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113