• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Pendik İstanbul'un iki katı büyüyor

Pendik İstanbul'un iki katı büyüyor
Kaymakam Cafer Odabaş, Pendik'teki nüfus artışının İstanbul ortalamasının iki takı olduğunu söyledi.

İstanbul'un her yıl binde 27 büyüdüğünü söyleyen Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş, Pendik'teki büyümenin binde 45 olduğuna dikkat çekti. İlçe nüfusunun Mart ayı itibarıyla 626 bine yükseldiğini kaydeden Kaymakam Odabaş, Pendik'in en çok göç alan ilçe konumuna yükseldiğini ifade etti.

İkamet için Pendik'in tercih edilmesinin başında gelen nedenin ilçenin ulaşım akslarına yakın olması. Kara, Deniz, demir ve hava yolu ulaşımının yapılabildiği ender ilçelerden olan Pendik, bu özelliğiyle yerleşim için tercih ediliyor.

Hızla gelişen ve nüfusu artan ilçenin, İstanbul'un dördüncü büyük ilçesi konumuna geldiğine vurgu yapan Kaymakam Odabaş," Pendik, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na evsahipliği yapmanın avantajını her alanda yaşıyor. İnsanlar Pendik'te ikamet etmeyi tercih ederken, en fazla 1,5 saatlik uçuşla memleketine ulaşabileceğini gözönünde bulunduruyor. E-5 ve E-6 Karayolları da ilçemizden geçiyor. Yine Hızlı ten güzergahı da Pendik'ten geçiyor ve ana istasyon Pendik'te inşa ediliyor."dedi.

Yeni yapılan yatırımlarla Pendik'in daha da büyüyeceğine dikkat çeken Cafer Odabaş, " Teknopark inşaatı hızla devam ediyor. 30 bin istihdamın olacağı bu projenin ilk etabı 2014'te faaliyete geçecek. Sabiha Gökçen Havalimanı'na 3. pist için çalışmalar başladı. Yıllık yolcu kapasitesi 40 milyona çıkacak. Türkiye'nin ikinci büyük havalimanı. Ülkenin her noktasına  sefer yapılıyor. Yurtdışı seferleri de her geçen gün artıyor. Gelecek on yılda Pendik, kentsel dönüşümünü de tamamlandığını düşünürsek bir cazibe merkezi haline dönüşecek."dedi.

 

Haber: Yaşar Şimşek-Erdoğan Güvençoğlu





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113