• BIST 10229.1
  • Altın 2389.586
  • Dolar 32.3116
  • Euro 34.7079
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Pendik Belediyesi ilçe belediyelerinin çok üstünde

Pendik Belediyesi ilçe belediyelerinin çok üstünde
Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Dünya Gazeteciler Günü münasebetiyle ilçede faaliyet gösteren medya temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Kaynarca'da faaliyete geçen ve 12 binm2 kapalı alana sahip Yeni Nesil Yaşam Merkezi'nde medya mensuplarıyla buluşan Ahmet Cin, Pendik Belediyesi'nin icraatları ve yatırımlarıyla ilçe belediyelerinin çok üstünde olduğunu söyledi.

Seçim öncesi vaadlerinin yüzde 96'sını gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Cin, bu sürede 358 projeyi tamamladıklarını söyledi.

Uzman kişilerin Pendik Belediyesi'nin ilçelerle kıyaslanmayacak bir başarı elde ettiğine dikkat çeken belediye başkanı, yatırımlarının bazı büyükşehir belediyelerinin bile üzerinde olduğunu ifade etti.

Son 4.5 yılda Pendik'e 1 milyon 161 binm2 yeşil alan kazandırdıklarını ifade eden Belediye Başkanı, " Pendik'te kişi başına düşen yeşil alan miktarını 4.78m2'ye çıkardık. Pasif alanlarla birlikte bu oran 10 m2'yi buluyor. Bu alanda gelişmiş ülkelerin standartlarını yakaladık, hatta bazılarının üzerine çıktık diyebilirim."

Mülkiyetle ilgili önemli adımlar attıklarının da altını çizen Başkan Ahmet Cin, kentteki mülkiyet probleminin yüzde 95'ini çözdüklerini, kentsel dönüşüm için bunun olması gerektiğini ve işlerin kolaylaştığını söyledi..

Tüm imkanlarını kentin ve kentlinin refahı için kullandıklarını ifade eden Başkan Cin, " Tüm imkanlarımızla insanlarımızın refahına katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu anlamda yatırım bütçemiz yüzde 50'ye yaklaşıyor. Sosyal yardımlarda ise bu oran yüzde 8'i buluyor. İlçe belediyesi olarak görevde bulunduğum 4.5 yılda pandemiye ve krizlere rağmen 51 kilometre duble yol yapımı gerçekleştirdik. Yine teknolojiyi en iyi kullanan belediye olduğumuzu söyleyebilirim. Rögarlarda yeraltı sensörlerimiz var, herhangi bir tıkanmada uyarı veriyor. Bozuk yol uyarı sistemimiz var. Bununla ilgili bir aracımız sürekli denetim yapıyor ve bozuk olan kaldırım ve yollar için uyarı veriyor, ekiplerimiz derhal müdahale ediyor. Pendik'e giriş-çıkış yapan tüm araçları biliyoruz. Parklarımız da akıllı sulama sistemimiz var. Pazar fiyatlarını gösteren mobil uygulamamız var. Bu uygulamayı indiren vatandaşlarımız ilçedeki tüm semt pazarındaki fiyatları görüyor ve market fiyatlarıyla kıyaslama yapabiliyor." dedi.

22 BİN TL MAAŞLA ÇALIŞTIRACAK ELEMAN BULAMIYORUZ

EYT dolayısıyla belediye çalışanlarından 200'den fazla kişinin emekli olduğunu ifade eden Ahmet Cin, emekli olanların çoğunluğunun temizlik işlerini yürüten personel olduğunu yerlerine yeni eleman bulmakta güçlük çektiklerini söyledi. En düşük maaşın 22.000 TL olduğuna işaret eden Başkan Cin, yine de temizlik işlerinde çalıştıracak personel bulmakta zorlandıklarını ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113