• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

PENDEF genel siyaseti çiğ köfte partisiyle değerlendirdi

PENDEF genel siyaseti çiğ köfte partisiyle değerlendirdi
PENDEF, referandum sonrası genel siyaseti, tertiplediği çiğ köfte partili bir basın açıklamasıyla değerlendirdi. Diyalog çabalarının memnuniyet verici olduğunun vurgulandığı federasyan merkezinde yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi;






MİLLETİN MESAJI, DOĞRU ALGILANMAYA BAŞLADI   
Anayasa değişikliğine ilişkin referandumun ardından, gerek hükümet, gerekse muhalefet, milletimizin referandum ile vermiş olduğu mesajları, doğru anlamış ve algılamışlardır. Şöyle ki; Bir yandan hükümetteki AK Parti ile BDP arasında terörü bitirmek için yapılan diyalog çabaları, öte yandan AK Parti ile CHP arasında yapılan yeni Anayasa ve kangren haline gelmiş başörtüsü problemini çözmek için yapılan diyalog çabaları, referandum sürecinde BBP ve SP’nin Referanduma destek çabaları, son olarak MHP kanadında referandumun vermiş olduğu mesajın doğru algılandığını gösteren Kars’ta Ani Antik Kenti’nde, Sultan Alparslan’ın, Anadolu’nun kapılarını araladığı ve ilk cuma namazını kıldığı Fethiye Camii’nde, Cuma namazını kılması, MHP’nin de doğu seferini başlattığının ve yeni dönemde diyalog çabalarına destek vereceğinin önemli göstergeleri olarak görüyoruz.

DİYAHOĞ ÇABALARI MEMNUNİYET VERİCİ
Siyasi partilerimize, gösterdikleri ve gösterecekleri diyalog çabalarından dolayı Pendik Dernekler Federesyonu (PENDEF) olarak büyük memnuniyet duyduğumuzu, bunların millet olarak özlediğimiz ve beklediğimiz görüntüler olduğunu belirtmek isteriz.

SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ
Pendikli olma ve birlikte yaşama bilincini yaygınlaştırma düşüncesi ile yola çıkan PENDEF, gösterilen diyalog çabalarını, sonuna kadar desteklemektedir. Artık, kardeşin, kardeşe düşman edilmesine daha fazla tahammülümüz kalmamıştır. Bu ülke, diyalogsuzluktan dolayı 30 yılı aşkın bir süredir fazlas? ile bedel ödedi, halen de ödemeye devam etmektedir.
Milletimizin bölünüp parçalanamayacak kadar köklü tarihi ve dini bağları vardır. Allah’ın izni ile bizi bölmeye ve parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir.
Artık, topyekûn uyanma ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar? bozma zamanı çoktan geldi de geçmektedir. Ülkemizin ilerlemesini ve hak ettiği yeniden büyük Türkiye ülkümüzü gerçekleştirmemizi istemeyenler, bizleri bu güne kadar iç problemlerle meşgul ederek, kendileri amaçlarına çoktan ulaşm?şlardır. Ülkemiz, dünya devletleri arasında, her geçen gün yükselmekte ve hak ettiği yeri alma yolunda ilerlemektedir.

DİYALOĞTAN DEĞİL, DİYALOĞSUZLUKTAN KORKMAK GEREKİR
Bu itibarla bir an önce iç problemlerimizden arınmamız ve yeniden birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi tesis etmek için tüm kurum ve kuruluşlarımız ile Sivil Toplum Örgütlerimiz olarak seferberlik başlatmalıyız. Diyalogdan değil, asıl Diyalogsuzluktan korkmak gerekir. Unutmamak gerekir ki, ünlü düşünür Goethe’nin dediği gibi “Çözümde görev almayalar, sorunun bir parçası olurlar”, eğer sorunun bir parçası olmak istemiyorsak, çözüm için diyalogdan korkmamamız gerekir. Unutmamak gerekir ki “En kötü barış, en haklı savaştan daha iyidir” ÇİÇERO.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Bu vesile ile diyalog çabalarından dolayı emeği geçenlere, bu problemin aşılması ve ülkemizin normalleşmesi için gayret gösterenlere teşekkürlerimizi sunar, başlatılan bu diyalog çabalarının bir an önce hayırlısı ile sonuçlanarak, hayata geçirilmesini, ülkemizin birlik ve beraberliğinin yeniden tesis edilmesini Yüce Allah’tan dileriz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113