• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

PATRONUM BENİ DOLANDIRDI

PATRONUM BENİ DOLANDIRDI
Güzelyalı Mahallesi?nde, eski işletme sahibi Kemal AKYÜREK, Sabri Kılıç isimli işçisinin adına, maaşını yüksek göstererek, bankadan yüklü miktarda kredi çekti. Parayı ödemeyince borç, işçisinin üzerine kaldı.


MAAŞI AZ, KREDİSİ FAZLA
2,5 yıldır, fırında ekmek ustası olarak çalışan Sabri Kılıç, işletme sahibinin, “Zor günler geçiriyoruz. Sizlerin adına kredi çekelim, şirketi kurtaralım. Siz de işinizden olmayın” diyerek, defalarca kredi kullandı. Kredi kullanırken de, işçi Sabri KILIÇ’ın maaşını, olduğundan yüksek gösterdi.
İŞİNE SON, ELİNE SENET
Krediyi kullanıp ihtiyacını gören fırıncı, daha sonra Sabri Kılıç’ın işine son verdi. Son derece mağdur olan Kılıç, ”Tüm alacaklarım ve kendisinin bankaya olan borcu karşılığında, bana 8 bin TL’lik bir senet verdi. Ancak  taahhüt ettiği senedi, günü gelmesine rağmen ödemedi. Hem işsiz, hem de yüklü miktarda borçluyum.” dedi.
“ŞİKAYET EDECEĞİM” DEDİM
Olay üzerine Tüketiciyi Koruma Derneği Pendik Şubesi’ne gelen Sabri Kılıç, büyük bir haksızlığa uğradığını, borçtan dolayı da bankanın, kendisini muhattap aldığını söyledi. Yakında evine icra gelebileceğini ifade eden KILIÇ, TÜKODER’den bu durumun düzeltilmesi için yardım istediğini söyleyerek, eski patronunu savcılığa şikayet edeceğini kaydetti.
KONU, BİZİM ALANIMIZDA DEĞİL
TÜKODER Pendik Şube Başkanı Sabahat Ateş ise; ”Hata yapmışsın, banka muhatap olarak seni tanıyacak. Kredi kendi imzanla ve senin üzerine tahsis edilmiş. Parayı her ne kadar patronun kullansa da, bunu ispat etmen ve bu durumdan kurtulabilmen için TÜKODER olarak, bizim yapacak fazla bir şeyimiz yok.” dedi.
BİZ, FIRINI, GEÇTİĞİMİZ TEMMUZ AYINDA SATIN ALDIK
Tat-Doy Fırın işletmecilerinden Mustafa Baykal ise, yaptığı açıklamada, “Sabri Kılıç, bizimle çalışmadı ve Tat-Doy Fırını ile hiç bir ilişkisi yoktur. Eski sahibiyle olan problemlerini, işletmemize çamur atarak çözmeye kalkmasın. Buna izin vermeyiz. Bizimle sadece bir ay gibi bir süre çalıştı ve hakkını da fazlasıyla aldı. Biz işten ayırmadık, kendisi ayrıldı ve gitti. Bizden, en ufak bir alacağı yoktur.” ifadesinde bulundu.
BİZİM İLGİ ALANIMIZIN DIŞINDA
Tükoder Pendik Şube Başkanı Sabahat Ateş, çalıştığı iş yerinin sahibi tarafından dolandırıldığını iddia eden Sabri Kılıç’a, “Sizin, bankadan almış olduğunuz kredi, bizim derneğin görev alanı dışında kalmakta, dolayısıyla bir işlem yapamayız.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113