• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

Patır; Ramazan Farklıdır

Patır; Ramazan Farklıdır
Tuzla Müftüsü Veysi Patır, İslam Alemi ve Türk Milleti olarak idrak etmeye hazırlandığımız 11 ayın sultanı Ramazan?ı Şerif ayı ile ilgili olarak yayınladığı mesajda Ramazan?ı Şerif?in diğer aylardan farklı bir özelliğe sahip olduğunu kaydetti.



Veysi Patır mesajında kısaca şu ifadelere yer verdi; “Bu yıl itibariyle idrak edeceğimiz Ramazan’ı Şerif, bizi bedenimiz ve ruhumuzla birlikte yenileyecek ve tazeleyecek bir ibadet ayıdır. Onu böyle algılayıp kendimizi ona bu ruh ile hazırladığımız zaman, dinimizin beş şartından biri olan oruç farzımızı çok farklı bir neşe ve ibadet heyecanı ile Allah rızasını kazanma gayreti içinde oluruz.
Bu yılki Ramazan’ı Şerif’in farkı, geçen yıl bir yaş küçüktük, bu yıl bir yaş olgunlaştık. Geçen yılki hatalarımızı, yanlışlarımızı veya eksiklerimizi bu yıl gördük. Bu nedenle, bu yıl Ramazan Ayı’nda daha coşkulu ve daha duygu yüklüyüz. Geçen yıl küçük diye oruç tutturmadığımız yavrularımız, bu yıl oruç tutmaya başlıyor. Bizlere büyük mutluluk verici bu olay, aynı zamanda biz ebeveynlere, evlatlarımıza oruç ve ibadet bilinci aşılamamız konusunda, yeni ve büyük sorumluluklar yüklüyor.
Bu Ramazan’ın farklı bir yönü de, geçen yıl aramızda olan dost ve akrabalarımızın bir kısmının bu yıl aramızda olmayışı, Ramazan’ı ve Bayramı birlikte kutlayamamamız, hem bizlere ibret verici bir ders, hem de yaradana yönelmemiz hususunda bir vesile oluyor. Aynı şekilde geçen yıl fakir olduğu için Fitre zekatlarımızı verdiğimiz insanların fakirlikten kurtulmuş olması nedeniyle yeni bir takım insanlara fitre zekat verecek olmamız da, bu yılki Ramazan’ın ayrı bir farkıdır.
Evet bu Ramazan’ı şerif farklıdır. Çünkü kendimizi ona daha coşkulu hazırladık, onunla ruh ve beden arınmamızı yenileyeceğiz. Manevi şarjımız bin aydan daha hayırlı bir bereketle donanmış olacaktır.
Bu duygu ve temennilerle. hayırlı oruçlar ve feyizli itikatlar temenni ederim. Kutlu olsun

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113