• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Park ihlalleri en çok Hatboyu Caddesi?nde yapılıyor

Park ihlalleri en çok Hatboyu Caddesi?nde yapılıyor
Park ihlalleri, en çok Pendik şehiriçi geçişinin sağlandığı bir cadde konumunda olan Hatboyu Caddesi?nde yapılıyor.


MAZERET ÇOK
Park yasağına aldırış etmeyen vurdum duymaz sürücülerin bu konuda, çoğu sudan bahaneler olmak üzere sayamayacağımız kadar çok mazeretleri var. Öyle ki, 5 dakikadan fazla fark etmedim, eczaneye gitmiştim, çocuğuma marketten su almıştım gibi bahaneler, ilk aklımıza gelenleri.

TRAFİK TIKANIYOR, İNSANLAR ÇİLEDEN ÇIKIYOR
Tabidir ki, durum böyle olunca Pendik merkezdeki çarşılı yaya alt geçiti önünde yayalarla araçlar, kafa kafaya geliyor. Özellikle de cumartesi-pazar günleri araç kuyruğu, metrelerce uzuyor, trafik tıkanıyor ve insanlar çileden çıkıyor.

YASAK TANIMAZ SÜRÜCÜ ECEL TERLERİ DÖKTÜRDÜ  
Park ihlallerinin yaşattığı olumsuz tabloların birisi, geçtiğimiz 04 Şubat Perşembe günü, çarşılı yaya alt geçitinin hemen yanı başında yaşandı. Adeta yol ortasına (ikinci sıraya) aracını bırakarak, kayıplara karışan 34 AH 5243 pilakalı araç sahibini bulmak kolay olmayınca, yaklaşık 40 dakika boyunca, sürücüler ve yayalar ecel terleri döktü.

OLAYA MÜDAHALE EDECEK HİÇ BİR YETKİLİ YOKTU
İSKİ’ye ait vidanjör kamyonun acilen bir arıza ihbarına ulaşması için gelip takıldığı bu manzara, çevredeki vatandaşların, ‘ya bu İSKİ aracı değil de, itfaiye aracı olsaydı ne olurdu.” şeklinde haykırışlarının yükselmesine rağmen, ortada ne bir polis, ne de bir zabıta görevlisi yoktu.

VATANDAŞLAR, ARACI SIRTLANARAK TRAFİĞİ AÇTI
Çevredeki esnaf ve vatandaşlar, kendi imkanlarıyla anonslar yaparak da söz konusu aracın sürücüsüne ulaşamayınca, çareyi yine kendileri buldu. Vatandaşlar, park ihlali yapan aracı, ite kaka kenara çekerek, İSKİ aracının geçişini sağlamayı başardılar. Ancak bu şekilde, tıkanan trafiğin açılmasıyla, herkes derin bir of çekti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113