• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

Orhan Sinan'lı öğrenciler bilim insanlarıyla buluştu

Orhan Sinan'lı öğrenciler bilim insanlarıyla buluştu
Pendik Orhan Sinan Hamzaoğlu Ortaokulu BİYEP (Bilim İnsanı Yetiştirme Programı) kapsamında öğrencilerini Bilim Adamlarıyla buluşturdu.

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi Anabilim dalı başkanlığından emekli Prof. Dr. Süleyman PATIR  ve Tubitak MAM Kimyasal  Teknoloji Enstitüsünde görevli Doç. Dr. Erkan ERTÜRK’ ün konuştuğu seminerde öğrenciler bilimle ilgili akıllarındaki tüm soruları  bilim insanlarına yönelttiler.
Açılış konuşmasında Okul Müdürü Cemal KAPAN: “Bireylere eşit fırsat sağlamak demek ‘aynı fırsatları sağlamak’ anlamına gelmediği gibi, adaletli de değildir. Okullar tüm çocuklar için özelliklerine uygun eğitim fırsatları sunmalıdırlar ki tüm çocuklar zekâlarını ve yeteneklerini potansiyellerinin en üst noktasına kadar geliştirebilsinler. Okulumuzda her ay yaptığımız deneme sınavında 5.6.7 ve 8. Sınıflarımızın en başarılı ilk 30 öğrencisini (toplam 120 öğrenci) alanında uzman bilim adamlarıyla buluşturuyor ve aynı ay içerisinde de bu bilim adamlarının görev yaptığı üniversiteye bir gezi düzenleyerek, okulumuzun beyin takımını üniversitelerle kodluyoruz. Her ay yeni deneme sınavı yapıyor ve öğrencilerimiz ilk 30 a girip bu projeye dâhil olmak için daha fazla motive oluyorlar. Bu öğrencilerin hepsinin ileride bir Einstein ya da Newton olmasını beklemiyoruz.  Başta mutlu çocuk olması, vatanını, milletini, ailesini seven bireyler olması, bir oto tamircisi ya da elektrikçi bile olsalar, bilimsel yaklaşımı elden bırakmamaları, merak, gözlem ve hayatı sorgulamalarını bekliyoruz.” dedi.

Öğrenciler tarafından Bilim İnsanlarına yöneltilen bazı sorular ise:

-Ne hakkında endişelenmeliyiz?

-İlaç yaparken Kocakarı ilaçlarından faydalanıyor musunuz?

-Bilim insanı olmak için üniversite bitirmek zorunda mıyız?

-GDO lu besinler faydalı mı?

-Dünyaya yine gelseniz bilim insanı olur musunuz?

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113