• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Orda bir okul var uzakta

Orda bir okul var uzakta
Kavakpınar?da dere yatağının kenarında konuşlu Alemdarpaşa İlköğretim Okulu, gözlerden uzakta başarıdan başarıya koşuyor. İlçemizde, eğitim öğretim kalitesiyle her dönem dikkat çeken Alemdar Paşa İlköğretim Okulu, özellikle son yıllarda, ilçe ve il genel

.
İŞTE OKULUN KÜLTÜREL VE SOSYAL  FAALİYETLERDEKİ
BAŞARILARDAN BAZILARI;
1. Tuğçe KANDEMİR, Türk Polis Haftası nedeniyle yazmış olduğu ‘Umut Yolculuğu’ adlı şiiriyle, Pendik ilçe ikincisi olurken, aynı zamanda İstanbul il birincisi oldu.
2. Hatice ŞAHİN, Cumhuriyet Bayramı’yla ilgili yazmış olduğu “Cumhuriyet’e Mektup” adlı kompozisyonuyla, ilçe birinci oldu.
3. Semih AKÇARA, Mustafa KURT ve Yunus Emre ARIKAN, ’Trafiği Ne Kadar Biliyoruz’ yarımasında, ilçe ikincisi oldular.
4. Pendik İlköğretim Okulları arasında düzenlenen tiyatro şöleninde ise okul öğrencileri, sergilemiş oldukları ‘Otogargara’ adlı oyunla, ilçe 3’üncü oldular.
5. “İstanbul Türkiye İçin Okuyor” kampanyası çerçevesinde, okulda düzenlenen yetişkinlere yönelik okuma-yazma kursunu başarıyla bitiren 30 adaya sertifikaları, şube müdürü Baki KESİK, Halk Eğitimi Müdürü Binvar KURBANOĞLU, AÇEV temsilcisi Gül SERİN, kurs öğretmeni İmeray KARAKAYA ve okul müdürü Mehmet Ali KILIÇ’ın da katıldığı törenle verildi. Okuma yazma kursuna katılmak isteyen 30 kişilik grup, yer olmadığından (Pendik Alpaslan Lisesi misafir olduğu için) gelecek öğretim yılına ertelendi. Ayrıca, sertifika alan grubun ikinci kademe okuma-yazma programına da, gelecek yıl devam edileceği belirtildi.
Törende yapılan konuşmalarda, okuma-yazma bilmenin bir toplumun kalkınıp, gelişmesindeki önemine temas edildi.
Törenin sonunda, kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Törende bazı kursiyerlerin, okuma ve yazmayı öğrenmenin verdiği mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Baz? adayların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Özellikle 60 yaşındaki Asiye AKYÜZ’ün mutluluğunu görmek, her şeye değerdi.
6. Alemdarpaşa İlköğretim Okulu, SBS 2009/2010 döneminde, 6 öğrenci Fen Lisesi’ne, 65 öğrenci ise Anadolu ve Anadolu Meslek Lisesi’ne yerleştirilmiş. Okul, mezun olan öğrenciye oranla, en fazla öğrenci kazandıran okul olma özelliğini de taşıyor.
Kalabalık öğrenci mevcuduna ve her yıl bir okulu misafir almasına rağmen, Alemdarpaşa İlköğretim Okulu, emsallerine fark atmaya devam ediyor.
7. Okul öncesi eğitimde de, kendi imkanlarıyla, imkansızı gerçekleştiren Alemdarpaşa, modern, şık, hijyenik ve sağlıklı bir ortam oluşturarak, 90 öğrencisini ilköğretime hazırlamaktadır.
BAŞARININ KURMAY KADROSU
Okul Müdürü Mehmet Ali KILIÇ, Müdür Baş Yardımcısı Resul SARNIÇLI, ve müdür yardımcıları Osman KILIÇ, Atalay DUMAN, Baki KAYA birlik beraberlik içerisinde okulu başırıdan başarıya koşturuyor. Öğretmen, veli ve öğrenci uyumu üst düzeyde tutularak, başarı çıtası her geçen gün yükseliyor.
5 YILDIZLI OTELİN MUTFAĞI GİBİ
Alemdarpaşa Ana Okulu’nun mutfak ve yemekhanesi 5 yıldızlı otellerin konforunu aratmıyor. Hijyen ve kalite konusunda her türlü önlemin alındığı mutfakta yemekler gıda uzmanlarının gözetiminde hazırlanıyor. Öğrencilere sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere üç öğün yemek veriliyor. Müdür Mehmet Ali Kılıç, öğrencilerin sağlığı için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadıklarını kaydediyor, “ Öğrencilerimizin sağlığı bizler için çok önemli. Bu nedenle mutfağımızı ve yemekhanemizi çok özenli hazırladık. Görenler hayran oluyor. Yemeklerimiz de oldukça leziz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113