• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

ÖNEMLİ YATIRIM

Ümit Kahyaoğlu
Geçtiğimiz günlerde temel atma törenine iştirak ettiğimiz oto world asya, Pendik için önemli bir yatırım değeri taşıyor.

 

Geçtiğimiz günlerde temel atma törenine iştirak ettiğimiz oto world asya, Pendik için önemli bir yatırım değeri taşıyor.

 

Bu yatırımla Anadolu Yakası’ndaki bütün oto galerileri Pendik’te toplanıyor. Yani yeni ve ikinci el otomobil almak isteyenlerin aklına bundan sonra hep Pendik gelecek.

Pendik, ilçe olduktan sonra bir çok ilke imza atarak Doğu İstanbul’un merkezi olmayı başardı. Maltepe, Sultanbeyli, Sancaktepe, Kartal ve Tuzla ilçelerine hitap eden kamu yatırımlarının merkezi hep Pendik’te oldu.

 

SSK ve  Bağ-kur müdürlükleri Pendik’te konuşlandı. Kartal çok eski bir ilçe olmasına rağmen, şehirlerarası tren yolunun ana durağı her zaman Pendik oldu. İDO’nun merkezi’de Pendik’te. Yine bütün Anadolu Yakası’na hitap eden Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’de Pendik’te inşa edildi. Anadolu Yakası’nın en nitelikli 5 yıldızlı otelleri de Pendik’te hizmet veriyor. Buna marina ve Viaport alış veriş merkezini de ilave etmek gerekiyor.

Pendik sınırlarındaki Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ise bir başka avantaj.

 

Bahsettiğimiz bu hususlardan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr.Numan Kurtulmuş’ta haberdar.

Cumartesi günü oto world asyanın temel atma törenine katılan Numan Kurtulmuş, projenin önemine vurgu yaptığı konuşmasında Pendik’in aldığı yatırımlarla çevresindeki ilçelere fark attığını bu gelişmelerde ilçedeki yöneticilerin önemli payının olduğunu söyledi.

Numan Kurtulmuş’un yöneticilerden kastı ise eski Belediye Başkanı Erol Kaya ve şimdiki başkan Dr.Kenan Şahin’di. Genel başkan yardımcısı her ikisini de tebrik etti.

 

Oto world asya bir özel sektor yatırımı, ancak, özelliği itibarıyla önemli bir yatırım. Otomobil almak isteyenler 2014 yılından itibaren burayı bilecekler. Burası Pendikle özdeşleşecek.

 

Bu yatırımın gerçekleşmesinde Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’inde katkısı var. E-5, E-6 ve Sabiha Gökçen Hava Limanı bağlantı yolunun kenarında bulunan arsa değersiz bir arazi konumundaydı. Daha önce ihaleyle 3 milyon liraya satılmış, alan kişi verimsizliğinden dolayı çok para verdiğini düşünerek belediyeye iade etmişti.

Bu gelişmeden sonra Kenan Şahin, Karayollarıyla bir araya gelerek, arsaya bağlantı yolu açılmasını sağladı. Böylece söz konusu arsa tekrar ihaleye çıktı ve 24 milyon liraya gitti.

İade eden kişi şimdi ne düşünüyordur bilemeyiz ama, Pendik’in kazandığı bir gerçek.

Hem belediyenin kasasasına hatırı sayılır bir para girdi, hemde ilçeye ciddi bir yatırım kazandırıldı. 

Projenin yüklenicilerinden Hasan Toplaoğlu tüm Pendik’in yakından tanıdığı bir isim kendisini kutluyor, hayırlı olsun diyoruz.

Bu yazı toplam 1633 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113