• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 24 °C

Ömür dediğin!

Ümit Kahyaoğlu
İnsan ömrü bir çırpıda bitiveriyor.

Benim gibi kırklı yaşlarda olanlar, çok sayıda yakınının yada tanıdığının dünyadan göç ettiğine şahitlik etmiştir. Ölüm o kadar yakın ki, ne zaman nerede vuku bulacağını bilemiyoruz. Kah yaşlılık, kah bir hastalık yada bir trafik kazası yakınlarımızı hayattan koparıyor. Sebepler dairesinde tanıdıklarımız ve yakınlarımız birer birer yaşama veda ediyorlar.

Şansımın olduğu gibi Pendik'teki bir çoklarının da tanıdığı olan iki ismi geçtiğimiz hafta kaybettik.

Önce kamuoyunda Petek Amca olarak bilinen Petek Pastanesi İşletmecisi Hacı Ali Durmuş aramızdan ayrıldı. Yine aynı gün Velibaba Mahallesi eşrafından Şükrü Bostancı'yı da kaybettik.

Hacı Ali Durmuş, Pendik'te ilk pastane işletmesini faaliyete geçiren isim. Pendik'te yarım asrı aşkın bir süredir bu işi yapıyordu. Pendik'i dondurmayla tanıştıran isimdi o. "İlk dondurmayı Pendik'e ben getirdim" sözü Duyuru Gazetesi'nde haber başlığı olmuştu. Son yıllarda yaşlılığa bağlı rahatsızlık sonucu işinin başında bulunamıyordu. Çamlık Mahallesi'ndeki evinde istirahat ediyordu. Aniden rahatsızlanarak Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakımdan çıkamadı ve 2 mart cumartesi günü sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

AK Parti İstanbul milletvekili Erol Kaya, 25 şubat pazartesi günü gazetemizi ziyaret etmişti. Kendisiyle 2 saati aşan bir sohbetimiz olmuştu. Ziyaretin sonunda söz Petek Amca'ya gelmişti. "Buradan Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne  Petek Amca'yı ziyarete gidiyorum." diyerek gazeteden ayrılmıştı Erol Kaya.

Hacı Ali Durmuş, ömrünü hayır hizmetlerine adamıştı. Hayır adına ne varsa mutlaka bir katkısı vardı. Güler yüzlüydü. Kimseyi kırmaz, geleni de boş çevirmezdi. Cenaze namazı Sahil Camii'inde kılındı. Başta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olmak üzere yoğun bir cemaat cenaze namazında hazır bulundu.

Allah mekanını cennet eylesin, hoş bir sada bırakarak dünyadan göç etti Petek Amca.


Yine aynı gün Velibaba Mahallesi eski muhtarı ve mahallenin eşraflarından Şükrü Bostancı 63 yaşında aramızdan ayrıldı. Oldukça sağlıklıydı  Şükrü Bostancı. 2 Mart günü sabaha karşı aniden rahatsızlandı. Pendik Özel Bölge Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması teşhisi kondu, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Şükrü Bostancı'nın cenaze namazı da 2 mart cumartesi günü ikindi namazına müteakip kılındı. Cenazesinde yoğun bir kalabalık yaşandı. Velibaba Merkez Camii en kalabalık cemaate şahitlik etti. Caminin çevresindeki tüm yollarda trafik tıkandı. Binlerce seveni Şükrü Bostancı'yı son yolculuğuna uğurladı. Velibaba Mahallesi'ndeki Dolayoba Mezarlığı'na defnedildi. Nur içinde yatsın, Allah taksiratlarını affeylesin.

Dindar bir isimdi Şükrü Bostancı. 20 yıla yakın bir hukukumuz vardı kendisiyle. Çok defa ziyaretine gittik, çayını içtik. Muhabbetler ettik.

Peygamber Efendimiz (SAV)'in yaşında, 63 yaşında vefat etti. Allah Efendimize (SAV) komşu eylesin.

Ne güzel demiş şair;

 

Ölüm el çekmez faniden,

 

Bakarsın, gelir aniden;

 

Ölürüz, fakat yeniden,

                            Can bulmuşluğumuz vardır.

Bu yazı toplam 2514 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113