• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Nüfus?ta ceza dönemi başladı

Nüfus?ta ceza  dönemi başladı
20 Nisan?dan itibaren başlayan uygulamada cezalar, 62 lira ile 646 lira arasında değişecek. En hafif ceza, nüfus cüzdanı kayıplarında uygulanacak. Nüfus cüzdanını kaybedenler, 62 Türk Lirası ceza ödedikten sonra yeni nüfus cüzdanını çıkarabilecek.

Uzun süredir askıya alınan nüfus cüzdanı kayıpları, nüfus cüzdanı yanlış bilgi kayıtları ve beyana dayalı adres kayıt sistemindeki yanlış veya eksik kayıtlarla ilgili cezalar, 20 Nisan tarihi itibariyle uygulamaya girdi.

Buna göre cezalar, 62 TL ile 646 TL arasında değişiyor. Cezalar, Pendik Vergi Dairesi veya mal müdürlüğüne yatırılabilecek.
Konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan Pendik Nüfus Müdürü Recep Şefi, uzun bir süreden beri askıya alınan cezaların, 20 Nisan tarihinden itibaren uygulanmaya başlandığını söyledi.

CEZALAR 62 TL’DEN BAŞLIYOR
 Buna göre en az ceza 62 TL. ile nüfus cüzdanı kayıplarında kesilirken, en ağır para cezası ise 646 TL. ile beyana dayalı adres kayıt sisteminde gerçek dışı beyanda bulunanlara kesiliyor. Yeni uygulamayla ayrıca, adres kaydı olmayanlara 322 TL. ceza kesilecek. Doğum olayların da ise, 30 günlük sürede bildirimde bulunmayanlara da ceza kesilecek.

ERKEN ÖDEMELERDE İNDİRİM VAR
 Nüfus dairesi tarafından tahakkuk ettirilen cezalar, vergi dairesi veya mal müdürlüklerine yatırılabilecek. Tahakkuk ettirilmiş cezalarda, erken ödeme yapanlara indirim uygulanıyor.

NÜFUSLA İLGİLİ DEĞİŞİKLİKLERİ DOĞRU VE ZAMANINDA BİLDİRİN
 Uygulamanın başlamasıyla bir çok vatandaşın cezai duruma düşebileceğini belirten Pendik Nüfus Müdürü Recep Sefi, “Hiç bir vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Vatandaşlarımızın bilinçli davranarak, nüfus bilgilerini kontrol etmelerini istiyoruz. Nüfus cüzdanı veya beyana dayalı adres kayıt sistemindeki bilgilerinde bir takım yanlışlıklar ya da eksiklikleri bulunanlar ile yeni bilgi değişiklikleri olan vatandaşlarımız, cezai duruma düşmemeleri için nüfus müdürlüklerine mutlaka zamanında ve eksiksiz evrakla müracaat etsinler.” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113