• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 24 °C

NÜFUS MÜDÜRÜ UYARDI!

NÜFUS MÜDÜRÜ UYARDI!


Bazı konularda yaşanan sıkıntılar ve vatandaş mağduriyetleriyle ilgili görüşlerini aldığımız Pendik Nüfus Müdürü Recep Sefi ve Dumlupınar Muhtarı Yılmaz Yaman, halen TC. kimlik numarası bulunmayan vatandaşlarla, adres bilgileri değiştiği halde, yeni adres bilgilerini öğrenmeyen vatandaşlara, önemli uyarılarda bulundular.

ADRES BİLGİLERİNİZİ TAM OLARAK ÖĞRENİN
İlçe genelinde birçok cadde ve sokak isimlerinin değiştiğini söyleyen Nüfus Müdürü Recep Sefi, birçok vatandaşın, henüz yeni adres bilgilerine vakıf olmadan kendilerine müracaat ettiklerini, bu nedenle de eksik veya yanlış bilgiyle gelen vatandaşların, işlem yaptıramadıklarından dolayı, bazı mağduriyetler yaşadığını ifade ederek, “Bu tür mağduriyetler yaşamak istemeyen vatandaşlarımız, doğru ve tam adres bilgileriyle bize müracaat etsinler.” dedi.

TC. NUMARASI OLMAYANLARKAYIT ALTINA ALINIYOR
Çeşitli nedenlerden dolayı henüz TC kimlik numarası alamamış olan vatandaşların, tek tek tesbit edildiğinin bilgisini de veren nüfus müdürü Recep Sefi, kurum olarak yaptıkları yazışmalarla bu kişileri, diğer kamu kurumlarına da bildirdiklerini belirti. Bu durumda olan vatandaşların, artık hiç bir devlet kurumunda, kesinlikle işlem yaptıramayacaklarını da sözlerine ekleyen Sefi, “Bu durumdaki vatandaşlarımızı da, cezai duruma düşmeden veya her hangi bir mağduriyet yaşamadan, biran evvel TC. kimlik numaralarını almaları konusunda uyarıyoruz.” ifadesinde bulundu.

BİZİM GÖREVİMİZ, UYARMAK
Mahalle muhtarları olarak, bu konuda üzerlerine düşen tüm çalışmaları yaparak ve gerekli uyarılarda bulunarak, vatandaşları doğru bilgilerle yönlendirmeye çalıştıklarını vurgulayan Dumlupınar Mahalle Muhtarı Yılmaz Yaman, “Bizim görevimiz, mağdur olmamaları için insanları uyarmak, eksiksiz ve doğru bilgilerle doğru adrese yönlendirmektir. Uyarılarımızı dikkate alıp, almamak tamamen vatandaşlarımızın bileceği konu.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113