• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Ne olur sahip çıkın!

Ne olur sahip çıkın!
Tuzla Engelliler Derneği, dernek merkezinde düzenlediği bir kahvaltı programıyla engellilerin sorunları ve önümüzdeki yıllarda yapacakları çalışmalar hakkın hakkında bilgi verdi.

İsa Cengiz'in başkanlığını yürüttüğü Tuzla Engelliler Derneği Merkezinde düzenlenen kahvaltı programına Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Halk Eğitim Müdürü  Mustafa Yıldız, Tuzla ADD Başkanı Şengül Özpağada, Tuzla Halk Eğitim Müdürlüğü beden dili öğretmeni Dilek Yalçın ve dernek yönetim kurulu üyelerinin yanısıra çok sayıda kursiyer katıldı.

Dernek Başkanı İsa Cengiz, davetlilere katılımından ötürü teşekkür ettikten sonra, yaptığı konuşmada, 500 üyelerinin olmasına rağmen derneğin istenilen seviyede olmadığını belirterek Tuzla’da faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşların yanısıra Tüm Tuzlalılar'dan destek beklediklerini söyledi.

Başkan Cengiz, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya desteklerinden, kaymakam Mümin Heybet’e duyarlılığından dolayı çok teşekkür ettiğini söyledi.

Tuzla ADD Başkanı Şengül Özpağada, "Tuzla’da biz birlikte bir karar aldık ve Tuzla Engelliler Derneği ile birlikte önemli çalışmalar gerçekleştireceğiz.  Tuzla ADD olarak engelli insanların yanıdayız ve yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, göreve geldiğinden bu yana engelsiz Tuzla projesine çok önem verdiğini bundan böyle de vermeye devam edeceğini söyledi. Yazıcı, "Önümüzdeki günlerde ilçede bir sosyal doku taraması yapmayı planlıyoruz. İlçede ulaşılamayan engelli varsa onlara ulaşmayı hedefliyoruz. Belediye imkanlarından yararlanmayan engellilerimizi yararlandırmayı hedefliyoruz."dedi.

Kaymakam Mümin Heybet, Tuzla Engelliler Derneği'nin önemli görev üstlendiğini kendilerinin bu gayretli çalışmalarından dolayı kutladığını söyleyerek, "Aslında  dernek bir yerde bizim yükümüzü hafifletiyor. Bizlerin yapması gerekenleri dernek olarak başarıyla yerine getiriyorlar. Bu önemli bir aşama kendilerini kutluyorum." şeklinde konuştu.

Heybet, "Dezavantajlı durumda bulunan insanlarımızı aslında geşmişle karşılaştırdığımızda bugün çok gerilerde olduğumuzu anlıyoruz. Oysaki bizim ejdadımız değil insana, bir kanadı kırık kuşa bile yardım ederdi. Yeniden o günlerdeki bilinç ve seviyeyi yakalamamız lazım gelir diye düşünüyorum." dedi.

İstanbu Anadolu Yakası'nda Beden Dili Eğitimi veren tek kuruluş Ümraniye de. Oraya gitmenin zorluğuna dikkat çeken engelliler, "İlk olarak Tuzla Engelliler Derneği bizlere böyle bir imkan sundu ve bu güne kadar Tuzla’da 50 insan beden dili eğitimi alarak sertfikalarına kavuştu. Bu bilinçte çalışan dernek yönetimine teşekkür ediyoruz. "dediler.












  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113